Akdeniz Belediyesi Hizmet binası önünde basın açıklaması yapan Başkan Türk, ülkenin son dönemde hiç olmadığı kadar hukuksuz ve antidemokratik uygulamalarla karşı karşıya olduğunu savundu. Devam eden operasyonlarda bugüne kadar BDP'li 6 milletvekilinin yanı sıra 32 belediye başkanı, yüzlerce belediye ve il genel meclisi üyesi ile 7 bin partilinin tutuklandığını kaydeden Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, "Son olarak Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP Van eski il başkanı Cüneyt Caniş ile Van Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Güler tutuklanmıştır. Gözaltı ve tutuklamalar halen sürmektedir. Bu bir siyasi soykırımdır" dedi.

Hükümetin, kendisi gibi düşünmeyen herkesi susturmaya çalıştığını öne süren Türk, "Açıktır ki, partimizin seçilmişlerine yönelik operasyonlar devam edecektir. Ve anlaşılan dışarıda tek bir BDP'li belediye başkanı ve meclis üyesi kalmayıncaya dek tutuklamalar da sürecektir. Halkımızın iradesini seçim sandığında teslim alamayan hükümet, bunun acısını yargı eliyle çıkarmaya çalışmaktadır. İktidara bir kez daha sesleniyoruz; yerel yönetimler, siyasi hesaplaşma alanı değildir. Hükümet olmanın gücünü kullanarak yerel yöneticileri kirli oyunlarınıza alet etmeyin" diye konuştu.

Türk, açıklamasının ardından beraberindeki meclis üyeleri ve belediye personeli ile birlikte, belediye binası önünde tutuklamaları protesto etmek amacıyla yarım saatlik oturma eylemi yaptı.

Editör: Barış Köksal