Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili adayı Mustafa Baysan, Mezitli’de muhtarlar ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Hükümetin, seçimler öncesinde ‘Türkiye gelişti, kalkındı’ şeklinde söylemlerde bulunduğuna dikkat çeken Baysan, “Türkiye’nin geliştiği söyleniyor ama bu gelişmişlik Irak’a göre, Suriye’ye göre, İran’a göre. Oysa biz Fransa’ya, Almanya’ya göre ekonomik olarak daha da gerilemiş durumdayız. Bizim ekonomik gelişmişlikte ve demokrasi de onların seviyesinde olmamız, onlarla rekabet etmemiz gerekiyor. Bugün ‘Türkiye gelişti’ demek gerçekçi bir yorum değil” dedi.

CHP’nin bu seçim döneminde, diğer partilerden farklı olarak toplumun her kesimine hitap eden, somut projelerle seçmenin karşısına çıktığını kaydeden Mustafa Baysan şunları söyledi:

“Geçmişte CHP’nin laiklik ve Atatürkçülük söyleminden başka söylemi olmadığı, halkın sorunlarına eğilmediği söyleniyordu. Bugün baktığımızda ise CHP’nin halkın önüne somut projelerle çıktığını görüyoruz.  Atatürkçülük ve laiklik CHP’nin her zaman önceliği olmuştur, bugün de öyledir. Bundan sonra da Atatürkçülük ve laiklik CHP’nin elbette önceliği olacaktır. Ama bir diğer önceliğimiz de halkın yoksulluğunu kaldırmak, gelir dağılımını adaletini sağlamak, işsizliği yenmektir. Bu konularda somut projelerle halkın karşısına çıktık, diğer partilerden farkımızı ortaya koyduk. Ve bugün CHP’nin bu sosyal demokrat politikalarıyla en büyük iktidar adayı olduğunu görüyoruz.”

CHP Mersin Milletvekili adayı Mustafa Baysan, Mezitli programı kapsamında Kilis Kültür Derneği’ni  de ziyaret etti.  Mustafa Baysan daha sonra, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da katılımıyla Kale, Bozön ve Kuzucuk mahallerinde vatandaşlarla buluştu.

 

Editör: Barış Köksal