Anamur-Silifke arasındaki yörede turizmin gelişmesi için Silifke’ye havaalanı yapılmasının şart olduğunu söyleyen Baysan, turizm atılımı için nükleer santralin engellenmesi gerektiğini de kaydetti. Baysan,  “Bu santral faaliyete geçerse yöremizin çileğini, muzunu Etiler’deki zengin yemez. Bölgemizde tarım biter. Milletvekili seçilirsem ilk işim nükleer santralin bu bölgeye kurulmasını önlemek için çalışmak olacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili adayı Mustafa Baysan,  Anamur’da esnaf ve mahalle ziyaretlerini sürdürdü. Mahallelerde vatandaşlara hitap eden Baysan, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Çetin ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Özdemir’i ziyaret ederek ilçenin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

İlçede faaliyet yürüten sivil toplum örgütü temsilcileriyle muhtarları kahvaltıda ağırlayan Mustafa Baysan, yeni Büyükşehir Belediyeleri Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerde birçok sıkıntıya tanık olduğunu söyledi.  Baysan, “Yeni Büyükşehir Belediyeleri Yasasına karşı CHP Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak yasasının iptalini istedi ama bu başvuru reddedildi, yasa bütün eksikleriyle, sıkıntılarıyla yürürlüğe girdi.  CHP iktidarında bu yasa değiştirilecek ve köy tüzel kişilikleri geri verilecek. Şu an ki yasayla şehirdeki insanın yararlandığı hizmetlerden köylerdeki insan yararlanamıyor.Köylerde atıksu, kanalizasyon yok. İçme suyunu kendi olanaklarıyla getiren köyler var ama bunlar için belediye para topluyor. Bu adaletsizliğe son vereceğiz” dedi.

Anamur ve yöresinin tarım ve turizm alanında büyük bir potansiyel taşıdığına da değinen Mustafa Baysan, “Bu bölge, Türkiye’nin en verimli tarım alanlarından biri. Burada yetişen meyve ve sebze buraya nükleer santral kurulduktan sonra tüketilmez. Bu bölgede nükleer santral olursa Etiler’deki zengin buradan giden muzu, çileği yemeyecektir. Tarım büyük darbe alacaktır.  Onun için nükleer santralin bu bölgeye yapılmaması için çaba sarf edeceğim. Meclise gittiğimde nükleer santralin yapılmaması için girişimlerde bulunacağım. Antalya turizm pastasının büyük kısmını alıyor ama yanı başındaki Anamur pay alamıyor. Bu payın artırılması için Silifke-Anamur arasındaki turizme uygun bölgede altyapı çalışmaları yapılması ve Silifke’de havalimanı yapılması gerekiyor. Milletvekili olduğumda bu projelerin takipçisi olacağım” diye konuştu. 

CHP’nin iktisadi ve sosyal açıdan önemli politikalar geliştirdiğine değinen Mustafa Baysan, iktidar olmaları durumunda halkın her kesiminin milli gelirdeki artıştan,  zenginleşmeden pay alacağını söyledi.  Baysan, “CHP iktidarında herkesin yaşam standardı iyileştirilecek. Aile sigortası ile güvencesiz, gelirsiz kimse kalmayacak. Bu sigortadan işsizler de faydalanacak.  Asgari ücret 1500 lira olacak. Çiftçilere mazot  1,5 liradan verilecek. Muhtarların sosyal güvenceleri iyileştirilecek, ücretleri asgari ücret düzeyine yükseltilecek” dedi.




Editör: Barış Köksal