Edinilen bilgiye göre olay, 22 Nisan tarihinde merkez Yenişehir ilçesi Namık Kemal Ortaokulu'nda meydana geldi. 6-D sınıfı öğrencisi 12 yaşındaki Batuhan Işık, okul bahçesindeki tören sonrası sınıfa gireceği sırada aniden fenalaşarak arkadaşlarının gözü önünde yere yığıldı. Öğrenciye ilk müdahaleyi, 23 Nisan provaları için bahçede bulunan beden eğitimi öğretmeni ile diğer okul görevlileri yaptı. Ardından çağrılan ambulansla Özel Yenişehir Hastanesi'ne kaldırılan Batuhan Işık, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan ön otopsisinde kalp krizi geçirdiği belirlenen Batuhan Işık'ın cenazesi, daha sonra Ankara'da toprağa verildi.

Batuhan Işık için bugün eğitim gördüğü okulunda tören düzenlendi. 6-D sınıfındaki törende arkadaşları, gönül verdiği Beşiktaş formasını ve fotoğrafını koydukları Batuhan'ın sırasını çiçeklerle donattı.

Sınıf arkadaşı Eda Nur Yaka, Batuhan'ın olay günü bir anda fenalaşarak yere düştüğünü söyledi. Bunun üzerine hemen öğretmenlerini çağırdıklarını anlatan Yaka, "Öğretmenlerimiz geldi. Sonra ambulansı aradılar. Sağlık görevlileri müdahale ettikten sonra hastaneye götürdüler. Çok üzgünüz" dedi. Mustafa Göçmen adlı öğrenci ise, Batuhan ile aynı serviste okula gelip gittiklerini ifade ederek, yaşadığı bir anıyı şöyle anlattı: "Çoğunlukla telefonla oyun oynardık. Hep oyun açtığımız zaman 'çıldırtmayın beni' diye bağırır, espriler yapardı. Çok iyi bir arkadaşımdı, üzgünüz."

Sınıf öğretmeni Metin Bahçe, 25 yıllık öğretmenlik hayatında ilk kez böyle acı bir olayla karşılaştığını belirterek, "Yaşamım boyunca unutamayacağım bir olay bu. Bundan sonra nasıl öğretmenlik yaparım doğrusu bilmiyorum. Sanırım öğrenciler bu konuda bize destek olacaklar. Hepimizin başı sağolsun. Batuhan çok akıllı bir çocuktu, zeki bir çocuktu. Zaman zaman kavgalarımız oldu ama her zaman söz dinler, 'haklısınız öğretmenim' derdi" diye konuştu.

Editör: Barış Köksal