Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, ağustos ayı içinde yapılacak olan Karboğazı Şöleni için Karboğazı mevkisinde bir araya geldi. Ağustos ayı içinde bölge belediyelerin katılımıyla Karboğazı Şöleni düzenleyeceklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, belediye başkanları ve milletvekili ile birlikte alanda inceleme yaptıklarını söyledi.

Tarsus sınırları içinde bulunan Karboğazı mevkisinde zafer ayı olan ağustosta adına yakışır bir şölen düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Can, “Karboğazı Savaşı, Çukurova'nın kurtuluşunda bir dönüm noktasıdır. Karboğazı savaşı dünya savaş tarihinde eşine rastlanmayan bir kahramanlık destanıdır” dedi.

Başkan Can, şöyle devam etti:
“Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ve Mersin Milletvekilimiz Baki Şimşek ile fikir alışverişinde bulunduk. Kış turizmi konusunda çok önemli bir merkez olan Karboğazımızı cazip hale getirmek için çalışıyoruz. 2 yada 3 gün sürecek Karboğazı Şöleni yapacağız. Şimdiden çalışmalarına başladık.”

Karboğazı’ndaki incelemenin ardından heyet iftarını burada yaptı. İftardan sonra Adana karpuzu ile fenomen olan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana karpuzunu keserek, konuklara ikram etti.
 
Editör: Barış Köksal