Muharrem ayı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Türk, İslam topraklarında yaşanan zulüm ve ölümlere dikkat çekti. “Kerbela’da bin 400 yıl önce başlayan katliam halen devam ediyor” diyen Türk, “Muharrem ayı, Aşura ve Kerbela; mezhebi veya meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanların ortak keder ve hüznü hatırladıkları bir aydır. Bizlere düşen en önemli görev, böylesi derin acılardan ibret alarak kardeşliğimize zarar verecek davranışlardan kaçınmak olmalıdır” ifadelerini kullandı.

İslam dünyasında Kerbela’ların yaşanmaya devam ettiğini kaydeden Türk, yıllardır Ortadoğu coğrafyasında yaşananların, İslam’a karşı bir fobi yarattığını da belirterek, şunları kaydetti: “Hiçbir siyaset, hiçbir düşünce veya dini inanç ve amaç, İslam aleminde yaşanan bu durumu haklı gösteremez. Bir insanı öldüreni, tüm insanlığı öldürmüş kabul eden kutsal öğretiyle bu vahşeti izah etmek mümkün değildir. Üzerine bombalar bağlayıp, camide, kilisede, pazar yerinde tekbir getirerek patlatmak, masum insanları katletmek, hiçbir dini duyguyla açıklanamaz. Bu vahşeti yapanların ne bu dünyada ne de ahirette yerleri yoktur.”

Muharrem Ayı’nın, İslam coğrafyasında yaşanan acı ve gözyaşlarının sona ermesine vesile olmasını dileyen Türk, şu ifadeleri kullandı: “Başta İslam ülkelerinin liderleri ve din alimleri olmak üzere tüm İslam coğrafyası, inanç, mezhep veya meşrepten insanlar dönüp kendilerine bakmalı, geride ne bıraktıklarını artık görmelidir. Maalesef İslam toprakları zulüm, kan ve dikta ile anılır olmuştur. Bütün Müslümanlar bu ağır vebalin altındadır. İslam coğrafyasında akan kan, dökülen gözyaşları ve acılar son bulmalı, İslam dünyası, mezhepçilik ve etnikçilik tuzağından artık kurtulmalıdır.”
Editör: Barış Köksal