Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, eşi Pakize Turgut ve Başkan Yardımcısı Ömer Savar, Kadın El Emeği Pazarını ziyaret ederek, el işleri ile süs eşyalarının bulunduğu stantları gezdiler. Pazarcı hanımlar Başkan Turgut’a Silifke’nin yöresel içeceği olan batırık ikramında bulunarak, ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler. 

Kadınların beceri, birikim ve göz nuru ile ürettikleri eşyaları değerlendirebilecekleri ve aile ekonomisine katkı sağlayabilecekleri “Kadın El Emeği Pazarı” Anıt Civarı Türkmen Güzeli Parkı’nda hizmet vermeye devam ediyor. 

İlçe genelinde vatandaşların yeni projeleri ve yapılan hizmetleri beğeniyle karşıladığını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “İlçemiz artık o eski kabuğundan çıkarak yeniliklere açık bir şehir merkezi haline geliyor. Uyguladığımız ve yapmakta olduğumuz projeler sayesinde vatandaşlarımız artık hizmetlerin nasıl ve ne şekilde yapıldığını biliyorlar ve görüyorlar. Bunlardan bir tanesi olan sosyal sorumluluk projemiz Kadın El Emeği Pazarı ilçemizde yoğun bir rağbet gördü. 

Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata katılımı ile özgürleşmesini sağlamaya yönelik yaptığımız bu proje sayesinde kadınlarımız el emeği, göz nuru ile ürettikleri ürünlerini değerlendirerek kazanç sağlayabiliyorlar. Böylece aile bütçesine katkı sağlayıp, ekonomik özgürlüklerini kazanacakları bir pazar imkânı oluşuyor. Hanımlarımız ürettikçe getirdikçe ve talep oldukça devam edecek. Emeği geçen ve katılım sağlayan bütün herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: Barış Köksal