İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu Müdürü Erhan Karakaya ve Okul Aile Birliği üyeleri ile Okan Merzeci Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Arslanköylü ve Okul Aile Birliği üyeleri, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’yı makamında ziyaret ederek, okullarının dış cephe boyaması ve fiziki yapısının güzelleştirilmesinin yanı sıra eğitime sunduğu her türlü destek ve katkılarından dolayı kendisine birer teşekkür plaketi takdim etti. Ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hamit Tuna ise ilçede eğitim ve öğretim kalitesinin arttırılması için eğitime desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Daha sonra ilçe sınırları içerisinde bulunan Arpaçsakarlar Ortaokulu’nu ziyaret eden Başkan Hamit Tuna, öğrencilerin yoğun sevgi gösterileri ile karşılandı. Arpaçsakarlar Ortaokulu Müdürü Ayhan Bağdemir, Başkan Tuna’nın ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtirken, Okul Aile Birliği Başkanı Ali Homak da Başkan Tuna’ya okullarına yapmış olduğu desteklerinden dolayı teşekkür ederek, bir plaket verdi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise göreve geldikleri 10 yıl içerisinde bölgede 10 tane okul yerinin tahsisini gerçekleştirdiklerinin bilgisini vererek, eğitim ve öğretim sezonu öncesi okullarda sürdürdükleri temizlik ve bakım çalışmalarının yanında her yıl 20 tane okulun dış cephe boyamasını da gerçekleştirdiklerini vurguladı. Toroslar’da fiziki anlamda okul sıkıntılarının kalmadığını sadece Fen Lisesi’nin eksik olduğunu belirten Tuna, "Bu konuda gerekli çalışmaları başlatacağız. Toroslar Belediyesi olarak çalışma yol haritamızda bulunan sağlık, eğitim ve gençliği önemsiyor ve imkanlarımız ölçüsünde her zaman destek veriyoruz. Gençlik, bizim geleceğimiz. Gelecekte bu ülkeyi idare edecek olan gençlerimizdir. Bu nedenle gençlerimizin beyni bilgi ile dolu sporcu kimlikleriyle öne çıkan bir nesil olmasını istiyoruz. Belediye olarak bu kapsamda 11 semt futbol, 11 semt basketbol sahası ile 3 tane de tam teşekküllü spor kompleksi inşa ettik. Korukent Mahallemizde 45 bin metre karelik alanda Gençlik Merkezi inşa ediyoruz. 60 sporcunun konuşlanabileceği şekilde tasarladığımız merkezimizde, nizami futbol, voleybol, basketbol ve paintball oyun sahaları ile tenis kortu, soyunma odaları, süs havuzu, kafeterya, ücretsiz internet evi, okuma odası ve yürüme yolları yer alacak. Gençlik merkezimize sizlerde gelip yararlanabilecek ve izci kampları kurabileceksiniz. Hepinize eğitim hayatınızda başarılar diliyorum” dedi. Tuna, konuşmasının ardından okul içerisinde bulunan anaokulunu ziyaret ederken, öğretmenlerle masa tenisi de oynadı.
Editör: Barış Köksal