Vergi borcu bulunan mükelleflere, 27 Mayıs 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7020 sayılı yasa ile yeniden yapılandırma fırsatı sunulduğunu hatırlatan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 31 Mart 2017 tarihinden önceki dönemlere ait borçların yapılandırma kapsamına girdiğine dikkat çekti. Tuna, “Emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, haberleşme vergisi, eğlence vergisi, ilan ve reklam vergisi, işgaliye borçları yapılandırma kapsamına alındı ve belediyemizin ücret tarifesine bağlı olarak yapılan hizmetlerin ücretleri yine kapsam dahilinde. Bu yasa ile 2016 yılı ve önceki dönemlere ait vergi borçları yapılandırılabilecek. 2017 yılına ait vergi borçlarının ise 31 Mart 2017 tarihinden önce tahakkuk etmiş olanları yapılandırma kapsamına girmektedir” dedi.

Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşların, 30 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar belediye idari hizmet binasındaki Mali Hizmetler Müdürlüğü Tahakkuk ve Tahsilat Şefliğine başvurarak borçlarını yapılandırabileceklerini belirten Tuna, “Vatandaşlarımız yeniden yapılandırma kapsamında borçlarını peşin ya da 6, 9, 12 ve 18 taksit halinde ödeyebilecekler. Yapılandırma sonunda borçlarını 31 Temmuz 2017 tarihine kadar peşin ödeyenlerden Yİ-ÜFE'ye göre belirlenen cezalardan ayrıca yüzde 50 indirim uygulanacak.

Taksit ödemeleri iki ayda bir yapılacak. Taksitlendirmelerinin ilk 2 taksitini zamanında ödemeyen, bir takvim yılı içinde 2 defadan fazla ödemeyen veya eksik ödeyenlerin yapılandırması iptal edilecek. Önceki yapılandırmalardan faydalanmasına rağmen yapılandırması 27 Mayıs 2017 tarihinden önce bozulanlar yeni yapılandırma fırsatından faydalanabilecekler. Ancak bu tarihten sonra önceki yapılandırması bozulanlar yararlanamayacak. Mükelleflerimiz ödemelerini tahsilat servisimize nakit ya da kredi kartıyla yapabilecekleri gibi web sitemizden e-belediye sistemi üzerinden de kredi kartıyla yapabilirler” ifadelerini kullandı.
 

Editör: Barış Köksal