Başkan Tuna, 5 Aralık kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 82’inci yıl dönümünü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, kadınların her zaman için ülke yönetiminde olması gerektiğine dikkat çeken Tuna, Türk kadınının, 5 Aralık 1934 tarihinde çıkartılan bir yasayla birçok batılı ülkeden önce seçme ve seçilme hakkını kazandığını, böylelikle sosyal ve siyasi hayatta söz sahibi olduklarını ve her alanda başarılı işlere imza attıklarını ifade etti. Tuna, Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara büyük önem verdiğini ve yasanın çıkartılmasında önemli rol oynadığını vurguladı.

Kadının ailede ve toplumda karar verme konusunda belirleyici bir unsur olduğunun altını çizen Tuna, “Türk Milleti kadınına her zaman önem vermiş ve en yüksek yerde tutmuş bir millettir. Bunu da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 5 Aralık 1934 tarihinde çıkartılan bir yasayla birçok batılı ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı vererek ortaya koymuştur. Kadınlarımız bizim analarımız, bacılarımız, evlatlarımız ve eşlerimizdir. Türk Milleti hiçbir zaman kadınını hor görmemiş ve onu ezmemiştir. Türk kadını gerek ailede gerekse toplumda alınan kararların belirlenmesinde her zaman ana unsur ve belirleyici bir rol üstlenmiştir. Bu vesile ile tüm kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkı elde etmelerinin yıl dönümünü kutluyorum” dedi.

Türk kadınının siyasi hayatta daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiğini de belirten Tuna, bunun sağlanması içinde üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını bildirdi.
Editör: Barış Köksal