Jandarma Teşkilatı’nın 173. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Başkan Tuna, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin asayişini sağlamakla görevli Jandarma Teşkilatı’nın Türk Milleti için gurur kaynağı olduğunu ifade etti. Tuna, “Vatanın bölünmez bütünlüğünün tesisinde, huzur ve güvenliğin sağlanmasında yoğun çaba gösteren ve zaman zaman zor şartlarda görev yapan Jandarma Teşkilatımızın kuruluş yıldönümünü kutluyorum” dedi.

Jandarma Teşkilatı’nın köklü ve başarılı bir geçmişe sahip olduğunun altını çizen Tuna, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin önemli bir parçası olan ve Emniyet Teşkilatı ile birlikte iç güvenliğin korunmasını sağlayan Jandarma Teşkilatı, donanımı, disiplini, vatan sevgisi, üstün vazife bilinci ve kabiliyetiyle 173 yıldır görev ve sorumluluklarını azim ve kararlılıkla yerine getirmektedir” ifadelerini kullandı.

Jandarma Teşkilatı’nın Mersin’de bu görev bilinciyle ve halkla dayanışma içinde hizmet ettiğine işaret eden Tuna, şöyle devam etti: “Jandarma Teşkilatımız çalışmaları ile hepimizi gururlandırmaktadır. Büyük başarıyla görevlerini yapan Jandarma Teşkilatı'nın değerli mensuplarını çalışmaları için bir kez daha tebrik ediyorum. Bu düşüncelerle başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, görevleri sırasında şehit olan kahraman Mehmetçiklerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor ve ülkemizin emniyetini, asayişini, halkın huzur ve güvenini koruyan Jandarma Teşkilatı’nın 173. Kuruluş Yıldönümü’nü kutluyor, tüm mensuplarına sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

Editör: Barış Köksal