Toroslar Belediyesi’nin Halkkent Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi’nde oluşturduğu ve Yörük kültürünü tanıtmak amacıyla dünden günümüze Yörüklerin kullandıkları eşyaların sergilenerek, yaşantılarının anlatılacağı müzeye vatandaşlardan büyük destek geliyor. Bu kapsamda, 6360 sayılı yasa ile köy statüsünden çıkarak Toroslar Belediyesi’ne bağlanan Aladağ Mahallesi’nin sakinleri, evlerinde bulunan eski dönemlere ait Yörüklerin kullandığı ev ve süs eşyalarını Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teslim ederek, projeye destek verdiler.

Aladağ Mahallesi’ni ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Tuna, müzeye katkı sunan tüm mahalle sakinlerine teşekkür etti. Projeye katkı sunan vatandaşların isimlerini de müzede teşhir edeceklerini belirten Tuna, “Geçmişte, atalarımız bu eşyaları kullanarak konar göçer hayatı sürdürmüşlerdir. Bu proje ile amacımız, unutulmaya yüz tutmuş Yörük kültürünü gelecek nesillerimize en iyi şekilde aktarabilmektir” dedi.

Mahalle gezisi sırasında vatandaşlardan teslim aldığı malzemeleri inceleyen Tuna, “Yunus Emre Kültür Merkezimizde 400 metrekarelik bir salonu Yörük Kültür Müzesi olarak düzenliyoruz. Yörüklerin nasıl bir yaşam sürdürdüklerini, o günün şartlarında gerek hayvancılık gerekse tarımla ilgili hangi alet ve malzemeleri kullandıklarını bu müzemizde sergileyeceğiz. Vatandaşlarımızdan, evlerinde atıl halde bulunan Yörüklerle ilgili çalışmaları bu müzeye getirerek katkı sunmalarını talep ediyoruz. Geçmişten bugünümüze bir zaman tüneli şeklinde dizayn edeceğimiz müzede, Yörük kültürünü gelecek nesillerimize aktarmaya çalışacağız. Aladağ Mahallemizde vatandaşlarımız tarafından Yörük Kültür Müzemize verilen malzemeleri teslim aldık. Değerli hemşehrilerimize bu katkılarından dolayı yeniden teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Barış Köksal