Ziyarette Başkan Tuna'ya, Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkan yardımcıları ve Okan Merzeci Mahalle Muhtarı Salim Yılmaz eşlik etti. Mahalle Muhtarı Salim Yılmaz, Başkan Tuna’ya 10 yılda mahallesine ve Toroslar ilçesine kazandırdığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, kendisini yeniden Toroslar Belediye Başkanı olarak görmek istediklerini söyledi.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise vatandaşlara kendilerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek, Okan Merzeci Mahallesi’ne yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler verdi. Okan Merzeci Mahallesi’ne 11 bin metrekarelik alanda Mehmetçik Parkı, Üretici ve Köylü Pazarı, gibi projeler inşa ettiklerini belirten Tuna, ayrıca 9 bin metrekarelik alanda amfi tiyatro ve yine 8 bin metrekarelik bir alanda ise modern kapalı semt pazarı, park ve otopark olmak üzere üç ayrı bölümden oluşan bir projenin de yapımına başladıklarını ifade etti. Ortaya koydukları vizyon ve üstlendikleri misyon ile Okan Merzeci Mahallesi’nde arsa ve emlak değerlerinin arttığını vurgulayan Tuna, gelişmeye açık bir mahalle olan Okan Merzeci Mahallesi’nde artık modern binaların yapılmaya başlandığını ve müteahhitlerin yatırım yapmak için arsa arayışı içerisinde olduğunun altını çizdi.

Mahallede asfalt, kaldırım gibi konularda herhangi bir sıkıntı kalmadığını bildiren Tuna, "Çıktık açık alınla 10 yılda Toroslar’dan sloganıyla yeni projelerle ve hizmetlerle halkın huzuruna çıktık. Belediyeciliğin, bilgi ve takip olarak 3 ana unsurda özetliyoruz. İlgili olacaksınız, konular hakkında bilgili olacaksınız ve yaptığınız işi takip edeceksiniz. İlçemizde 4 bine yakın sokağımız var. Toroslar Belediye Başkanı olarak her sokağı arşınladım ve her sokağın sorunları hakkında bilgi sahibiyim.2004 yılında 106 bin metrekare yeşil alan ile aldığımız Toroslar’ı bugün 900 bin metrekareye ulaştırdık. İlçe belediyesi olarak rekor denilecek düzeyde asfalt ve kaldırım çalışması yaptık. 10 adet spor tesisi, 10 adet modern semt pazarı ve 1 adet üretici pazarı inşa ettik. Mersin’in en büyük Cumhuriyet Meydanı’nı hizmete açtık. Okan Merzeci Mahallesi’nin gelişim ve değişimini yakından takip ediyorsunuzdur. Okan Merzeci Mahallesi, Akbelen Mahallesi’nin üst kısımları, 207.caddenin doğu tarafı, Çağdaşkent Mahallemiz bizim dönemde bambaşka bir mahalle haline geldiler. Bugünkü Toroslar’a baktığınız da farkı fark edeceksiniz. Müteahhitler ve yatırımcılar bölgemizde sürekli arsa arayışındalar. Mersin’de en fazla sosyal ve sportif etkinlik düzenleyen belediyeyiz. İşsizliğe bir nebze de olsa çözüm üretebilmek amacıyla kısa adı TORTEK olan Toroslar Teknik Eğitim Kurslarını kurduk. Değişik mahallelerimizde açtığımız 49 eğitim merkezinde 26 branşta 14 bin insanımıza mesleki eğitim verdik” dedi.

Ortaya koydukları hizmetlerin Toroslar halkı tarafından takdir edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Tuna, bu nedenle bir 5 yıl daha bu göreve talip olduklarını vurgulayarak, Toroslar’ın ve Mersin’in Büyükşehir Belediyesi nezdinde de sorunlarının çözümü için Büyükşehir Belediyesi’nin de MHP’li bir yönetim anlayışı tarafından yönetilmesi gerektiğini ifade etti.
Editör: Barış Köksal