Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yarın itibariyle yaz tatiline girecek olan öğrencilere iyi tatiller dileyerek, verimli bir zaman dilimi geçirmelerini diledi. Tuna, LYS’ye girecek öğrencilere de başarılar diledi. Başkan Tuna, 2016-2017 eğitim öğretim yılının tamamlanması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında tüm öğrencilere iyi tatiller dileyen Tuna, “Sevgili öğrencilerimiz ve onları geleceğe hazırlayarak büyük emek sarf eden saygıdeğer öğretmenlerimiz ve velilerimiz, büyük gayretle sürdürdükleri eğitim ve öğretim yılını tamamladılar. Dileğim şudur ki, karne notları ne olursa olsun tüm çocuklarımızın ve gençlerimizin yaz tatilini iyi değerlendirmeleri ve verimli bir zaman dilimi geçirmeleridir” dedi.

Çocukların ve gençlerin yetiştirmede ilgi, bilgi ve takip formülünün önemli bir etken olduğunu belirten Tuna, “Çocuklarınızla ilgili ve bilgili olacaksınız ve onları takip edeceksiniz. Toroslar Belediyesi olarak biz de geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim almaları için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. 13 yılda 60 bin ihtiyaç sahibi öğrencimize kırtasiye desteğinde bulunduk. Bunun yanı sıra eğitim ve öğretim yılı öncesinde her yıl düzenli olarak ilçe genelimizdeki okullarımızı bakım ve onarımdan geçiriyor ve belli bir program dahilinde dış cephe boyamalarını gerçekleştiriyoruz.

Okul sayısını arttırmak ve eğitim çıtasını yükseltmek amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne an fazla arsa tahsisinde bulunan belediye konumundayız. Özellikle okulların kapanmasıyla 3 aylık yaz tatili sürecinde çocuklarımızı sporun her branşında eğitmeye çalışıyoruz. Bu nedenle futbol, basketbol ve yüzme kurslarımızın yer aldığı yaz spor okullarımızda çocuklarımızı ve gençlerimizi ilgi duydukları spor branşlarıyla tanıştırıyoruz. Fiziki olarak sporcu kimlikleriyle öne çıkan, beyni bilgi ile dolu, bilgi çağının bütün teknolojik gelişmişliklerini bilen, uygulayan ve aynı zamanda bizi millet yapan değerleriyle bütünleşmiş bir gençlik yetiştirmeye çalışıyoruz. Sağlık, eğitim ve gençlik hedefi koyduğumuz çalışma yol haritamızda da her zaman bunu işaret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tuna, eğitim ve öğretime desteklerinin artarak devam edeceğini kaydetti.

“LYS’ye girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum”

Tuna, mesajında, 10-11-17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek tüm adaylara da başarılar diledi. “Geleceğimizin teminatı değerli öğrencilerimizin büyük bir çaba ve azimle hazırlandıkları LYS sınavında başarılı olacaklarına inancım tamdır” diyen Tuna, üniversite adaylarının rahat ve huzurlu bir sınav geçirmelerini sağlamak amacıyla belediye olarak tüm tedbirleri aldıklarını da hatırlattı. Tuna, başta esnaf olmak üzere herkesi sakin ve sessiz bir hafta sonu geçirmeye davet etti.
 

Editör: Barış Köksal