Başkan Tuna, Türkiye Muhtarlar Derneği Mersin Şube Başkanı ve Çavuşlu Mahalle Muhtarı Halil İbrahim Soysal, yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve belediye başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantıda, Toroslar’a kazandırdığı hizmetler ve 30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçimlerinin ardından uygulanmaya başlanacak olan yeni 'Büyükşehir Yasası' ile ilgili muhtarlarla bilgi alış verişinde bulundu.

Yeni yasa ile birlikte Mersin genelinde 40 belde ve 509 köyün iptal olduğunu ve iptal olan köylerin artık mahalle statüsüne girdiğini belirten Tuna, Mersin’de artık 13 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin kalacağını hatırlatarak, yetkilerin bir çoğunun Büyükşehir Belediyesi uhdesine gireceğini kaydetti. Hizmet etmek için seçilen bir belediye başkanının seçildiği bölgenin coğrafyasını iyi bilmesi gerektiğinin altını çizen Tuna, coğrafyasını tanımayan bir kişinin iyi bir belediye başkanlığı yapamayacağını vurguladı. 10 yıllık belediye başkanlığı görevinde ilçenin tüm sorunlarını gidermek için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini belirten Tuna, bunu da coğrafyasını tanıyan, yapılan işlerle ilgili bilgili ve takipçi bir yönetim anlayışı sergileyerek başardıklarını söyledi.

2004’te devraldıkları Toroslar ile gelinen noktadaki Toroslar arasında büyük farklılıklar oluştuğunu ifade eden Tuna, yapılan yatırım ve hizmetlerle Toroslar’ın her noktasının değerlendiğini ve nüfusu sürekli artan bir ilçe statüsüne kavuştuklarını belirtti.

'Ben yaptım oldu' mantığını asla kabullenmediklerini, birlikte yönetme anlayışıyla çalıştıklarını kaydeden Tuna, muhtarların kendileri için çok önemli ve değerli olduklarını vurguladı. Hizmetlerini üretirken muhtarlarla sürekli istişare içerisinde çalıştıklarını da ifade eden Tuna, "Toroslar’ın her noktası kıymet anlamında çok arttı. Nüfusu artan bir belediyeyiz. Terk edilen değil, herkesin gelip yaşamak istediği bir ilçe konumuna geldik. İnsanları yaşadıkları mekanda mutlu edebilmek için her anlamda 21. yüzyıl şartlarına uygun bir belediyecilik sergiledik. Bölgemizde yaşayan insanlarımızın yaptığımız her hizmeti adaletli bir şekilde alabilmelerini sağladık. İnsanlarımızın sevincinde, acısında yanında olduk. Mahallerde yürüttüğümüz işleri her gün takip ederek, muhtarlarımızla istişare içerisinde çalışıyoruz. Yönetişim anlayışı içerisinde ve birlikte yapma gayreti içerisindeyiz. Muhtarlarımız bizim için çok değerlidir. Kentimizin sosyal doku olarak birbirine entegre olması gerekir. Çünkü bu kentte yaşayan insanların istişare anlamında bir eksikliği var. Belediye olarak milletimizi bir araya getirmek amacıyla sosyal ve kültürel faaliyetlere imza atıyoruz. Gelişmeyi takip eden ama bizi millet yapan değerlerden de asla taviz vermeyen duruşumuzla her noktada gelişmeyi kendimize şiar ettik" dedi.

Yeni yasa ile birlikte Toroslar’ın da coğrafyasının genişlediğini ifade eden Tuna, özellikle köylerde organik tarımın arttırılması için gerekli çalışmaları yapacaklarının bilgisinin vererek, “Ülkenin ekonomisinin kurtuluşu ancak üretimden geçer. Üretim noktasında en büyük pastanın sahibi olan köylülerimizin ürettiğinin değer kazanması için onların hep yanlarında olacağız. Özellikle organik tarımın desteklenmesi ve bu konuda eğitim verilmesi hususunda bir projemiz var. Akbelen Bulvarı üzerinde Okan Merzeci Mahallesi’nde bulunan 5 bin metrekarelik alanda inşa ettiğimiz 'Üretici ve Köylü Pazarını' da önümüzdeki haftalarda açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Türkiye Muhtarlar Derneği Mersin Şube Başkanı Halil İbrahim Soysal ise, bugüne kadar yaptığı başarılı hizmetlerden dolayı Başkan Tuna’ya teşekkür ederek, “Bu kenti en iyi yönetecek isim Hamit Tuna’dır" dedi.
Editör: Barış Köksal