Başkan Tuna, Türkiye’nin en önemli spor okullarından biri olan Mersin Beşiktaş Spor Okulu’nun hafta sonu Toroslar Belediyesi Gençlik Merkezi’ndeki futbol sahasında gerçekleştirdiği idmanını izledi. Tesislerinin kapılarını amatör spora her zaman açık tutan Tuna, Antalya'da sömestr tatilinde düzenlenen turnuvada birincilik elde eden Mersin Beşiktaş Spor Okulunun minik futbolcular ile bir araya gelerek sevinçlerini paylaştı.

Mersin Beşiktaş Spor Okulu yöneticileri, teknik hocaların ve ailelerinin de hazır bulunduğu idman sırasında sporcuları tebrik ederek, başarılar dileyen Tuna, geleceğin yıldız futbolcularının bu kulüplerden çıkacağına yürekten inandıklarını söyledi. 10 spor kompleksi ve yapımı devam eden 4 spor tesisi ile Toroslar Belediyesi’nin amatör spora alt yapı anlamında en çok destek veren kurum olduğuna dikkat çeken Tuna, millet olarak geleceğe güvenle bakabilmenin yolunun çocuklarını ve gençlerini iyi yetiştirmekten geçtiğini söyledi.

Tuna, "Geçen haftalarda Antalya’da yapılan ve 67 kulübün katıldığı turnuvada birincilik elde eden Mersin Beşiktaş Spor Kulübümüzü tebrik ediyorum. Bu başarı çok önemli. Toros Kartalları adı altında bölgemizde lisanslı futbol okuluna katılan geleceğimizin futbolcularının Korukent Mahallemizde 45 bin metrekare alanda kentimize kazandırdığımız Gençlik Merkezimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. 12 dönümlük piknik alanının de yer aldığı gençlik merkezimize ailelerimiz gelerek piknik yapabilirler ve alt bölümünde 60 sporcunun konuşlanabileceği ve yemekhanesinin de bulunduğu bir tesis de inşa edeceğiz.

Bu tip takımlar gerektiğinde önemi müsabakaları öncesinde buraya gelip kamp kurabilecekler. Toroslar Belediyesi olarak çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın tüm branşlarda spor yapmalarına olanak sağlamak için fiziki zeminler oluşturduk ve 10 spor kompleksi yaptık. Yapımı devam eden 4 tesisimizi de bitireceğiz ve bu tesislerimizin sayılarını arttıracağız” dedi.

Tesislerinin her hafta sonu etkinliklere ve spor müsabakalarına ev sahipliği yaptığını kaydeden Tuna, artık Mersin’in de ulusal ve uluslararası düzeydeki spor kulüplerini ağırlayacak bir konuma gelmesi gerektiğini vurguladı.
Kentteki tüm otel sahiplerine çağrıda bulanan Tuna, spor kulüpleriyle irtibata geçmelerini, kamp kurmak isteyen kulüplere spor tesislerinin kapılarının her zaman açık olacağını belirterek, “Tesislerimiz, köyler ve kurumlar arası futbol turnuvalarımızın yanı sıra amatör spor kulüplerinin maçlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, milli maçlar da zaman zaman tesislerimizde oynanmaktadır.

Antalya, bu anlamda sadece Türkiye bazında değil uluslararası düzeyde de spor kulüplerinin gelip kamp kurduğu bir merkez haline gelmiş. Biz bunu neden yapmayalım. Kentimizdeki tüm otellere söylüyoruz. Büyük kulüpleri davet edin ve burada kamp kurmalarına vesile olun. Biz de tüm tesislerimizi tahsis edelim. İklim şartları olarak Antalya’dan daha da güzel olan kentimizi öne çıkartalım. Antalya, bunu 70’li yıllarda projelendirmiş. Tabi ki şuan Antalya’nın önüne geçmemiz çok güç ama bu atacağımız ilk adım da çok önemli diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
Editör: Barış Köksal