Tugay, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretinde, odanın kuruluşu hakkında Güngör’le bilgi paylaşımında bulundu. Tugay, "1991 yılında kurulan odamızın üyelerini matbaacı, reklamcı, tabelacı esnafımız oluşturuyor. Bugün odamıza kayıtlı 220 üyemiz varken, piyasada kayıt dışı olarak bu işi yapan kişi sayısı hızla artıyor. Özellikle bütün sermayesi bir çift kundura ve çanta olan bazı pazarlamacılar, sektörümüze büyük sekte vuruyor. Hiçbir vergi kaydı bulunmayan bu kişiler, elinde çantayla bütün esnafı tek tek gezip, çok cüzi fiyatlarla iş alıyor. Bu işleri İstanbul merkezli matbaalara yaptırıp alıcısına teslim ediyor. Bu kişilere karşı bir yaptırım uygulanmasını bekliyoruz” dedi.

Matbaacı, reklamcı, tabelacı esnafının yatırım yaparak iş yeri açtığını, yanında işçi çalıştırarak istihdama ve ekonomiye katkı sunduğunun altını çizen Tugay, “Kayıt altındaki esnafımız devletine karşı her türlü yasal sorumluluğunu yerine getiriyor. Ancak kayıt dışına karşı etkin bir mücadele maalesef yapılamıyor. Haksız rekabetin en önemli ayağı olan kayıt dışına karşı daha etkin mücadele edilmeli ve kayıt dışı kayıt altına alınarak devletimizin vergi geliri arttırılmalı, sadece vergi mükellefine yüklenilmemeli. Amacımız tek, niyetimiz aynı. Vergimizi ödemek, ülkemizi kalkındırmak. Bu amaç doğrultusunda bizler kazancımız oranında vergimizi ödemek , sizde tahakkuk eden vergileri toplamak istiyorsunuz. Ülkemiz var olduğu sürece, bizler ayrılmaz birer parçayız” şeklinde konuştu.

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör ise Matbaacılar Odası’nca gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, kayıt dışına karşı etkin mücadele verdiklerini söyledi. Mersin’de yüzde 32’lerde olan kayıt dışını yüzde 25’lere çektikleri bilgisini veren Güngör, “Ekonomide yüzde 1 azalma bile büyük başarı demektir. Bizler kayıt dışına karşı etkin olarak mücadele veriyoruz. Daha önce fotoğrafçılar, kunduracılar gibi odalarımızla korsana karşı etkin şekilde çalıştık. Bugünde sizlerle bu çalışmayı sürdürebiliriz. Bizler biliyoruz ki ülkemiz, esnafımızın, işçimizin memurumuzun ödediği vergilerle ayakta kalıyor. Devleti yaşat ki insan yaşasın, insanı yaşat ki devlet ayakta kalsın. Bugün ülkemizde yılık 458 milyar lira vergi toplanıyor. Bunları ödeyenler sizler ve diğer mesleklerdeki esnafımız, işçilerimiz şirketlerimiz, memurlarımız. Sizlerin sorunlarına çözüm üretmek ve kayıt dışına karşı mücadele de sizlerle işbirliği içerisinde olmak bizlerin görevi. Bu paylaşımı yapmaya her zaman hazırız” diye konuştu.
Editör: Barış Köksal