Tollu, göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları hizmetleri değerlendirdi. Vatandaşlardan 2009 öncesi ve sonrası Erdemli’yi mukayese etmelerini isteyen Tollu, kendilerinin hizmet kavramı ile anıldığını ve bunun da kendilerine daha çok hizmet anlamında güç verdiğini vurguladı.


Erdemli’de bugüne kadar herkesin az ya da çok hizmet ettiğini ve taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ettiklerini kaydeden Tollu, ilçe halkına seslenerek, "2009 yılında çıktık bu yolculuğa. 2009 yılında başladı hizmet kervanımız. Hizmet heybemizde ne varsa bir bir serpiştirdik kentimize. Hizmet heybemiz öyle bir dolu ki, daha nice seneler yetecek emin olun serpmeye. Yaklaşık 9 yıldır çıktığımız bu kutlu yolculuğumuzda bizlere güvendiniz. Bizler, çalışma arkadaşlarımızla birlikte sizlerin bu güvenini boşa çıkarmamak için elimizden gelen gayreti gösterdik, Allah ömür verdiği sürece de göstermeye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bizler hizmet ehliyiz. Allah'ın takdiri, sizlerin desteği ile bizler sizlere, kentimize hizmet etmeye geldik. Hizmet etmenin bir ibadet bilinci ile olması gerektiğine inanarak çalıştık, çabaladık ve buna da devam ediyoruz. Her geçen gün daha da iyi olacak hizmetlerimiz. Zira biz hizmet etikçe, bir sonrakinin nasıl daha iyi olacağını hesap ediyoruz" dedi.


"En iyi hizmetler bizim dönemimizde gerçekleştirildi"


2009 yılında göreve geldiklerinde, 'Erdemli atık su ayıbından kurtulacak' dediklerini hatırlatan Tollu, şöyle devam etti; "Şimdi Avrupa’nın en önemli arıtma tesisine sahibiz. Demiştik ki, 'Delik deşik yollardan Erdemli’yi kurtaracağız.' Şimdi en modern yollarla örüyoruz ilçemizi ilmek ilmek. 'Mezarlıklar cennetten bir köşe olacak' demiştik, şimdi bilmeyen yoktur cennetten köşe mezarlıklarımızı. 'Bu şehrin parkları yok' demiştik, şimdi sahil bandı başta olmak üzere bölgenin en fazla parka sahip ilçesi konumundayız. 'Belediye araç filosu dökülüyor' demiştik, şimdi bakınız emsal belediyeler içerisinde Türkiye’nin en iyi araç filosu Erdemli’dedir. 'Üretim yok, ortak akıl yok, tasarruf yok' diyorduk, şimdi bölgenin ve yine kendi emsalleri içerisinde Türkiye’nin en çok üreten, tasarruf yapan, ortak akılla yönetilen, ekonomik olarak en güçlü belediyesi olarak göz kırpıyoruz tüm güzelliklere gururla."


Büyükşehir yasası ile de ilgili açıklamalarda bulunan Tollu, Erdemli Belediyesi'nin yasa öncesinde öngörüleri neticesinde aldığı tedbirler sayesinde Mersin’de yasaya en hazır belediye olduklarının altını çizdi.


“Büyükşehir yasasıyla sınırlarımız inanılmaz büyüdü" diyen Tollu, "Mersin ilçeleri içerisinde en fazla büyüme Erdemli’de gerçekleşmiştir. Öyle ki, mahalle sayımız 12’den 71’e yükselmiş, yüz ölçümü olarak da kat kat genişlemiş durumdayız. 49 köy ve 10 belde belediyesi kapanmış, bize bağlanmıştır. Çeşmeli Kızkalesi arası geniş bir arazide hizmet vermeye başladık. Bu yasa çıkmadan önce ileriyi görerek daha önceden bu yasaya hazırlanmaya başlamıştık. Aldığımız tedbirler neticesinde sınırları en çok büyüyen Erdemli, bu yasaya en çabuk ayak uyduran belediyesi sayesinde hiçbir zorluk yaşamadı" diye konuştu.


"Vatandaşlarımızın sabır ve hoşgörüsüne sığınıyoruz"


Açıklamasının son bölümlerinde verdikleri sözlerin tek tek fazlasıyla yerine getirildiğini yineleyen Tollu, insanın olduğu her yerde hizmet ihtiyacının da olacağı bilinciyle vatandaşlardan biraz sabır ve hoş görü istedi.

Editör: Barış Köksal