Yoğun bir ilgi ve katılımla hizmet veren mahalle evlerinde tiyatro, resim, heykel, seramik, takı tasarım, el sanatları, giyim, okuma-yazma, dikiş-nakış, ahşap boyama, bağlama, mozaik, kuaförlük, satranç, step-aerobik, tenis, judo, anasınıfı, çocuk bakımı, oyun odası etkinlikleri ve modern danslar kurs ve eğitimleri düzenleniyor. Diğer yandan, kurs ve eğitimlere katılmak amacıyla mahalle evlerine gelen anneler de küçük çocuklarını yine aynı yerde hizmet veren kreş sınıflarına bırakarak eğitimlerine gönül rahatlığıyla devam edebiliyor. Artan taleplerden dolayı mahalle evlerinde verilen kurslar, mesleki ve beceri eğitimler ve de sınıf sayısının arttırılması hedefleniyor. Bu arada, Akdeniz Belediyesi, uyuşturucuyla mücadele ve kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık oluşturmak, aileleri ve gençleri bilinçlendirmek amacıyla da belediyeye bağlı mahalle evlerinde seminerler dizisi gerçekleştiriyor.

Mahalle evleri ile kültür-sanat atölyelerinin hizmet ve çalışmalarını değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, merkezine insanı alan bir anlayışla, dezavantajlı kesimlerin yaşadığı bölgelere dönük projelere özel önem verdiklerini vurguladı. “Özellikle kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik meslek, beceri ve iş edindirme kurslarını çok önemsiyoruz” diyen Pamuk, "Gençlerimizi ve çocuklarımızı korumak ve onları her türlü riskten uzak tutmak için sosyal sorumluluk projelerine büyük önem veriyoruz. Belediyemiz ile İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde kadınlarımıza ve gençlerimize kültürel, sanatsal ve spor alanlarında yeteneklerini keşfetme ve kendilerini geliştirme imkanı sağlıyoruz. Akdeniz sınırları içinde hizmete açılan mahalle evleri ve sanat atölyeleri, her yaş ve kesimden insanımızın yararlanabildiği birer eğitim-öğretim merkezlerine dönüşüyor” dedi.

Çukurova Kalkınma Ajansı ile Akdeniz Belediyesi arasında imzalanan 8 milyon lira bütçeli Çoklu Eğitim Merkezleri Projesini de hatırlatan Pamuk, “Projemiz sayesinde sosyal, kültürel, mesleki, spor kurslarının açılabileceği yeni mekanlar oluşturacağız. Bu projemizin öncelikli hedefleri arasında gençlerimizin istihdam edilebilirliklerinin kolaylaşması var. Dolayısıyla mesleki kurslara katılanlar, eğitim sonunda istihdam edilecekler, aile ve kent ekonomisine katkı sunabileceklerdir. Bu nedenle her yaştan vatandaşımızı; gerek meslek sahibi olmaları, gerekse de zamanlarını en verimli şekilde değerlendirebilmeleri için mahalle evleri ve sanat atölyelerinde verdiğimiz ücretsiz kurs ve eğitimlere katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Editör: Barış Köksal