Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Ticaret Borsası’nın yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Yeni binanın açılışını Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya birlikte gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Mersin’de işsizliğin Türkiye ortalamasının 2,5 katı olduğunu dile getirdi. İşsizlik ve yoksulluğun önüne geçmek için tarımın sanayiye dönüştürülmesine yönelik yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Kocamaz, “Katma değer haline gelmiş tarım ürünlerini sanayiye dönüştürmek mecburiyetindeyiz. Sanayiciler, işadamları, yerel yönetimler olarak Mersin’de istihdamı arttırarak yoksulluğun azalması için gayret göstermeliyiz. Bizim yapacağımız iş, bu bölgenin ortak problemlerini çözme yolunda, el ele kol kola birleşmek, hedefe kilitlenmek. Şayet biz bunu başarabilirsek, bu bölgedeki sıkıntıları hep birlikte ortadan kaldırabiliriz” dedi.

Açılışın ardından düzenlenen Tarsus’a Değer Katanlar Ödül Töreni’nde de Başkan Kocamaz’a, Tarsus’a 20 yıllık görev süresi boyunca verdiği hizmetlerden dolayı plaket takdim edildi.

Editör: Barış Köksal