Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı tarafından, engelli vatandaşlar ve ailelerine yönelik her ay periyodik olarak düzenlenen ‘Aile Eğitim Programı’nın ikincisi yapıldı. Mersin'deki bütün engelli vatandaşlara ulaşmak hedefiyle ilk olarak zihinsel engelliler ve ailelerine yönelik yapılan eğitim programı, ortopedik engelli birey ve ailelerinin eğitimi ile devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, yazılı bir açıklama yaparak, Engelliler Dairesi Başkanlığı’na başvuruda bulunan vatandaşların katıldığı ve her ayın ilk haftası yapılmaya devam edecek olan eğitim programının amacı hakkında bilgiler verdi. Kocamaz, “Belediyemiz tarafından düzenlenen Aile Eğitim Programı ile engelli çocuğa sahip olan ailelerin, engelli çocuğunun kabulünü sağlamak, engelli bireylerin zihinsel, fiziksel ve psikolojik durumlarına ilişkin ailelerin bilgilendirilmesi, devletin ve yerel yönetimlerin, engelli bireylere tanıdığı sosyal hizmetler ve hukuksal haklardan maksimum düzeyde yararlanmalarını sağlamak amaçlanmaktadır. Engelli bireylerin ve ailelerinin bilinçlendirilmesine yönelik düzenlediğimiz bu eğitim programına vatandaşlarımızın başvurmalarını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde kurdukları Engelliler Daire Başkanlığı’nın, engelli vatandaşlara yönelik önemli projeleri hayata geçirdiğini dile getiren Kocamaz, şunları kaydetti: "Kısa zamanda çok büyük işler başardık. ‘Engelsiz Mersin’ sloganıyla çıktığımız bu yolda biz size inanıyoruz, güveniyoruz. Sizlerin de bize inanmasını ve güvenmesini istiyoruz. Bu hizmetlerimizi ilçelerde de gerçekleştireceğiz."

Editör: Barış Köksal