Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret ettiler. Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ile Niğde, Tarsus, Ceyhan ve Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti başkanlarının da katıldığı ziyarette, federasyonlarının kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında bilgi veren Menderes Demir, “Bizler Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na bağlı olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 80 ilde cemiyete sahip Federasyonumuzun desteği ile geçtiğimiz Ocak ayında Ankara merkezli Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nu oluşturduk. Türkiye genelinde 12 federasyon bize üye oldu. Azerbeycan’dan 5, KKTC’den 2, Kazakistan’dan 2 cemiyetimiz üyelik için başvurdular. Bizim bir sonraki aşamada amacımız, Türk dünyası haber ajansını hayata geçirmek ve Türk dünyası ile ilgili her haberi dünyaya ulaştırmaktır” dedi.

Türk Dünyası Vakfı İletişimciler Federasyonu Genel Başkanı Şemsettin Küzeci ise Irak’ta ve Kerkük’te zor şartlar altında bulunan Türkmenler için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyasından dolayı Başkan Kocamaz’a teşekkür etti.

Rusya’nın dağılmasından sonra ortaya çıkan Türk devletlerinde yaşayan soydaşların, ilk zamanlar kendilerine Türk denilmesinin yanı sıra, mensup oldukları ülkenin de vurgulanmasını istediklerini belirten Başkan Kocamaz da “Yıllardır Rusya bu ülkeleri böl-parçala-yönet mantığıyla yönettiği için onların bu söylemini de normal karşılıyoruz. Türk dünyası bugün çok geniş bir alana yayılmış durumda. Böyle bir ortamda da bu ülkelerin, tıpkı Avrupa Birliği gibi tek bir çatı altında toplanması, var olan kültür birliğinin geliştirilmesi ve kurulacak bir ekonomik birliktelikle bu çatının daha da güçlenmesi gerekir. Türkiye’nin böyle bir birliktelik konusunda öncülük yapması gerekir. Çünkü bütün Türk dünyası, Türkiye’yi bir ağabey ve anavatan olarak görüyor. Şu anda Avrupa’nın tamamında, ekonomik sebeplerden dolayı 3,5 milyona yakın Türk yaşıyor ve bunun yaklaşık olarak 2 milyonu Almanya’da yaşamaktadır. Özünü ve millet olma bilincini kaybetmedikten sonra, insanların nerede yaşadığının pek bir önemi yok” ifadelerini kullandı.

Ziyarette, Menderes Demir, Kocamaz’a plaket takdim ederken, Kocamaz da konuk gazetecilere Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin plaketlerini sundu.
Editör: Barış Köksal