Kocamaz, Mersin’i engelsiz bir kent yapma gayreti içerisinde olduklarını belirterek, “Mersin’i engelsiz kent bir yapma gayretimiz artarak devam ediyor. İnşallah Mersin’in farkını hem Türkiye’ye hem de tüm dünyaya göstereceğiz" dedi. Hüseyin Polat Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen programa, Başkan Kocamaz’ın yanı sıra Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, Hüseyin Polat Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi Müdürü Bülent Şengül, öğrenciler ve velileri katıldı. Programda konuşan Başkan Kocamaz, özellikle engellilerin bir hafta değil her gün ilgi ve alaka görmesi gerektiğini vurgulayarak, "Burada sizlerle beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum.

Sadece Engelliler Haftası’nda değil, her gün farkındalık oluşturulmalı. Hiç kimse durup dururken engelli olmadı, bunun bir nedeni var. Aslında büyük bir kısmı maalesef insanların kendinden kaynaklanıyor. Ya akraba evliliği, ya trafik kazası ya da başka bir şekilde insanların dikkatsizliği sonucunda çocuklarımız engelli doğuyor. Yeterli tedbirler önceden alınmadığı için engelli doğabiliyor ama onların elinde olmayan böyle bir olaydan dolayı onların toplumdan dışlanmaması gerektiğini, toplumun asli birer unsuru oldukları bilinciyle hareket edilmesi gerektiği, herkesin potansiyel birer engelli olduğu düşüncesiyle bu tür olaylarda özellikle çocuklarımızın topluma kazandırılması konusunda sorumluluk üstlenilmesi gerektiğini belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldikleri günden itibaren, Mersin’i engelsiz bir kent yapma gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Kocamaz, “Mersin’i engelsiz kent bir yapma gayretimiz artarak devam ediyor. İnşallah Mersin’in farkını hem Türkiye’ye hem de tüm dünyaya göstereceğiz. Bu konuda uluslararası alanda ve Birleşmiş Milletler’den yaptığımız çalışmalarla ödüller almış durumdayız. Ama biz bu işi ödül için değil, gerektiği için, bu insanların, bu gençlerin toplumun bir parçası ve asli bir unsuru olduğu bilinciyle yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak kent genelinde yapmış oldukları düzenlemelerle Mersin’i engelsiz bir kent haline getirmek için gayret ettiklerini dile getiren Kocamaz, “Aynı zamanda toplu taşıma araçlarımızı bütün kardeşlerimiz için engelsiz hale getirmeyi planlıyoruz. Aldığımız bütün otobüsler özellikle bu kardeşlerimizin rahatlıkla kullanabileceği şekilde dizayn edilmiş. Bu kardeşlerimize yeni yeni mekanlar oluşturuyoruz. Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’ni oluşturduk, hayata geçirdik, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim ettik. Şu anda bu kardeşlerimiz için Toroslar bölgesinde, Türkiye’ye örnek olacak Meslek Edindirme Merkezi oluşturuyoruz. Hemen arkasından Engelsiz Yaşam Merkezi oluşturacağız.

Bu kardeşlerimizin rahatça hareket edebilmesine yönelik ihtiyaç duydukları araç ve gereç konusunda gerek Büyükşehir Belediyesi olarak gerekse de Mersin’deki kurum ve kuruluşlar duyarlı hale geldi ve bütün kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak gayreti güdüyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından okul öğrencilerinden oluşan Silifke yöresi halk oyunları ekibinin ve Göçmen Hüseyin Polat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencilerinin Zeybek gösterisi seyirciler tarafından ilgiyle izlendi. “Mersin Engel Tanımayanlar” ödül töreninde, Kocamaz’a, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz tarafından engelli bireylere yapmış olduğu katkılardan dolayı plaket verildi.
 
Editör: Barış Köksal