Çukurkeşlik Camisi’nin açılışı, Çanakkale kara Savaşları’nın 100. yılı olan 24 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Başkan Kocamaz, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin önemine dikkat çekti. Kocamaz, “Bugün önemli bir gün, hem Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü hem üç ayların başlangıcı hem de Regaip Kandili’nin sabahı. Bütün değer verdiğimiz günler bir araya geldi. Çanakkale, Türkiye Cumhuriyeti’nin besmelesi, başlangıç noktasıdır. Çanakkale olmasaydı belki bugün bu vatanda birlik ve beraberlik içinde, hür ve bağımsız yaşayamazdık. Osmanlı topraklarının hemen her tarafında insanlar bir arada hür ve bağımsız yaşayabilmek için canları, kanları pahasına mücadele verdi. Yedi düvel oraya toplanmıştı ama bu millet inadı ile inancı ile hürriyete olan aşkı ile mücadele verdi. Bize üzerinde yaşadığımız bu toprakları emanet etti. Bizim özellikle tüm şehitlerimiz ile birlikte Çanakkale şehitlerimizin kemiklerini sızlatmamamız lazım. Dolayısı ile gençlerimizin Çanakkale’yi görmesi gerekiyor” dedi.

Japonya’nın da Türkiye gibi zorlu aşamalardan geçtiğini, ancak tarihlerine sahip çıkarak bugün bulundukları noktaya geldiklerini vurgulayan Kocamaz, “Japonlar bugün dünyada çok önemli mesafe kat etmiş, teknolojide en ileri noktalara gelmiştir. Bunun nedeni, çocuklarını Hiroşima’ya götürerek, atom bombasının etkisini göstererek, onların bilgili, bilinçli, vatanına milletine bağlı birer fert olarak yetişmesi gayreti içinde olmalarındandır. Elbette bizim de 7’den 70’e aynı duyarlılığı göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

Caminin yapılmasında emeği geçen, katkı sağlayan herkese teşekkür eden Kocamaz, konuşmasının ardından caminin açılış kurdelesini keserek, camiyi ibadete açtı. İlahiler eşliğinde kesilen kurdelenin ardından gelen misafirlere yemek ikram edildi.

Editör: Barış Köksal