Çukurova Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ziyaret, Azerbaycan Diaspora Bakan Yardımcısı Valeh Hacıyev’in misafirleri onuruna verdiği akşam yemeği ile başladı.
Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabrini ziyaret ederek dua okuyan heyet, Bakü Türk Şehitliği’ne geçerek, 1918’de Kafkas İslam Ordusu bünyesinde Bakü’yü işgalden kurtarmak üzere Azerbaycan’da şehit olan Mehmetçiklerin kabirlerine karanfil bıraktı. Çukurova Belediyeler Birliği üyesi belediyelerin başkanları ve temsilcileri ile Karabağ Şehitliği’ni ziyaret eden Başkan Kocamaz, Azerbaycan'da, 1 Nisan 2016 çarpışmalarında Ermeni işgalinden kurtarılan Cebrayıl bölgesinde bulunan Çocuk Mercan İlkokulu’nu ziyaret etti. Ayrıca Çukurova Belediyeler Birliği tarafından kentte yaşayan her aileye bir televizyon hediye edildi ve 1 Nisan şehitleri anısına fidan dikildi. 

Heyet daha sonra Cebrayıl bölgesinde bulunan Çocuk Mercanlı Köyünü de ziyaret etti. Heyet köyün girişinde öğrenciler tarafından çiçekler ve Türkiye- Azerbaycan bayraklarıyla karşılandı. Çocuk Mercanlı’da inşa edilen Şuşa Camisi'de heyet tarafından ziyaret edildi ve şehitler adına dua edildi. Köyde inşa edilen yeni evleri ve kamu binalarını gezen belediye başkanları 100 ev, kreş, postane, sağlık merkezi ve kulüp-toplum merkezi için bina ve diğer altyapı tesislerinin inşasını inceledi. Azerbaycan’ın tarihi ve kültürel yerlerini gezen Başkan Kocamaz ve Çukurova Belediyeler Birliği üye belediye başkanları son olarak Azerbaycan-Türk Kardeşlik Parkı için çam fidanı dikti.

Editör: Barış Köksal