Kahramanlı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Süper Lig'e yeniden çıkabilmek adına kısıtlı imkanlarla kaliteli bir kadro kurup, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, transfer çalışmalarını da yüzde 99 oranında tamamladıklarını kaydetti. Mersin İdmanyurdu'nu yeniden şampiyon yaparak bir üst lige yükseltmek için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Kahramanlı, "Ben bunu yaparken, Mersin İdmanyurdu dışında her hangi bir düşüncem yok. Hiç bir hesabım, siyasi bir beklentim de yok. Bana verilen bir sorumluluk var ve Mersinlilerin takımdan beklentileri var. Biz bunun çabasını veriyoruz" dedi.
"Benim yerimde bir başkası olsaydı, Süper Lig'den düştükten sonra bırakır giderdi" diyen Kahramanlı, ancak böyle bir durumda takımın kayyuma gitme ihtimalinin yüksek olduğunu vurguladı. Bu yüzden Mersin İdmanyurdu'na sahip çıktıklarını ve kulübün başında kaldıklarını ifade eden Kahramanlı, "Biz bırakmadık, mücadele ettik ve takımı yeniden ayağa kaldırdık. Ancak, artık şehrin bütün dinamiklerin de Mersin İdmanyurdu için harekete geçmesinin zamanı geldi. Herkesin, belediye başkanlarının, sivil toplum örgütlerinin ve diğer yöneticilerin bu takımın yanında yer alması gerekir. Çünkü bu takım şehrin takımı, benim değil. Ben yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Ben bu kadar özverili çalışırken, her şeyimi ortaya koyarak gece gündüz bu takımla yatıp kalkarken, 2 milyon nüfuslu bir şehirde 15 tane kombine satıyoruz. Bu bizim önümüzü kesiyor. Bu bizim şevkimizi kırıyor, bu bizi engelliyor. Bugün herkes bir kombine alabilir. Kombine biletler 90, 250, 300 ve 500 liradan satılıyor. Çalışan bir memur bile alabilir bu fiyatlarla kombineyi. Hiç olmazsa kombine alarak, reklam vererek bu takıma destek olunabilir. 15 kombine bu şehre yakışmıyor. Tabi ki manevi destek bizim için önemli ama maddi desteğe daha çok ihtiyacımız var" şeklinde konuştu.
Bu kapsamda belediye başkanlarını ziyaret ettiklerini, kısa süre önce Büyükşehir, Akdeniz ve Tarsus Belediye Başkanlarını ziyaret ederek görüşmeler yaptıklarını dile getiren Kahramanlı, şöyle devam etti: 
"Ziyaretler çok olumlu geçti. Diğer belediye başkanlarını da ziyaret edeceğiz. Sonrasında hep bir araya geleceğiz. İnşallah bu toplantılar bir sonuç verecek. Bizim böyle bir desteğe ihtiyacımız var. Öyle zannediyorum ki, o toplantı sonrası Mersin İdmanyurdu'nun özlemiş olduğu o birlik, beraberlik ve destek gelecek. Biz bu birlik beraberliği yakaladığımız sürece bu takım yeniden Süper Lig'e çıkacaktır. İnşallah Mersin İdmanyurdu'nu hak ettiği Süper Lig'e çıkarmak da bizim boynumuzun borcudur."
Kahramanlı, bu birlikteliğin sağlanmasının ardından ise en kısa süre içerisinde genel kurul yapacaklarını da sözlerine ekledi.
Editör: Barış Köksal