Almanya, Fransa, İrlanda, İspanya, İsviçre, Japonya, Kanada, Kosova, Sırbistan ve Türkiye'den gelen 18 üniversite öğrencisi, Mersin'deki çalışmalarını sürdürüyor. Yenişehir Belediyesi sınırları içerisindeki bir parkta çapalama, çiçek, süs bitkisi ve çim ekimi ile uğraşan öğrenciler, Mersin'in tarihi ve turistik yerlerini de geziyorlar.
Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'i makamında ziyaret eden Gönüllü Gençlik Kampı öğrencileri, burada bulunmaktan ötürü son derece mutlu olduklarını,Türk misafirperverliğinden çok etkilendiklerini söylediler. Öğrenciler, önümüzdeki yıllarda Türkiye'ye ve Mersin'e tekrar gelmek istediklerini ifade ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, "Uluslararası gençlik kampı sayesinde değişik ülkelerden gelen gençleri belediyemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Mersin'in tarihsel, kültürel ve doğal zenginliklerini tanıma imkanı buluyorlar. Bu sayede ülkemizin yurt dışında tanıtılmasına da dolaylı olarak katkıda bulunmuş oluyoruz. Bu kamp süresince gençlerin konaklama, yemek, gezi ve diğer ihtiyaçları belediyemiz tarafından karşılanıyor. Önümüzdeki yıllarda da gönüllü gençlerimizle çalışmalarımız devam edecek'' dedi.
Gençlik kampına katılan yabancı öğrenciler 31 Ağustos tarihinde Mersin'den ayrılarak ülkelerine dönecekler.
Editör: Barış Köksal