“Camilerimiz, dini ve milli kültürümüzden ayrı düşünemeyeceğimiz değerlerin başında gelen birer eğitim yerleridir” diyen Başkan Can, Tarsus Belediyesi olarak yaptırdıkları 3 caminin inşaatının devam ettiğini, birinin de temelini kısa sürede atılacağını belirtti.

Başkan Can, “Camiler, toplumda kaynaşmayı sağlayarak, insanlarımız arasında din, dil ırk ayrımının ortadan kalktığı, gelecek nesillere yüce rabbimizi ve sevgili peygamberimizi, vatan sevgisini, iyiliği, paylaşmayı öğrettiğimiz, nefes aldığımız dost bir ev, omuzlarımızın birbirine değdiği bir birlik yuvası, zenginin fakirle, işçinin işverenle, yönetenin yönetilenle, yabancının yerliyle bütünleştiği en kutsal mekanımızdır. Cami, ibadet ve fikir merkezidir. Devlet vatandaşına burada yaklaşır ve bütünleşir.
Büyük şairimiz Mehmet Akif’in de İstiklal Marşı’mızda belirttiği gibi camilerimize namahrem elinin değmemesi ve ezan seslerinin bu topraklar üzerinden ebediyen inmemesini diliyorum. Din görevlilerimizin dini konularda vatandaşlarımızı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan ulvi bir vazifeyi yerine getiriyor,, toplum hayatında önemli bir görev üsteleniyorlar. Bu vesileyle ahirete intikal eden değerli din adamlarımızı rahmetle anıyor, hayatta olan bütün din görevlilerimize sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum” dedi.
Editör: Barış Köksal