Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, 4 Tarsuslu gaziye 10 bin TL para yardımında bulundu. Görevleri başında yaralanan 4 gazi ve ailelerini makamında ağırlayan Belediye Başkanı Şevket Can, Belediye Meclisi’nde aldıkları karar doğrultusunda gazilere bir nebze katkıda bulunmak istediklerini söyledi. El Bab’da yaralanan astsubay Ayhan Özerişoğlu, İstanbul'da Beşiktaş saldırısında yaralanan polis memuru Mehmet Kurt, Kayseri’de bombalı saldırıda yaralanan asker Celal Erbay ve Cizre’de yaralanan Veysel Sarı’ya verilmek üzere ailelerine 10 bin TL. para yardım çekini veren Başkan Can, gaziler gururları olduklarını kaydetti.

Belediye Başkanı Şevket Can, vatani görevini asker ya da polis olarak görev yaparken yaralanan terörle mücadele kapsamında yaralanıp, tedavi sürecinde ve sonrasında ekonomik olarak sıkıntı çeken, vatan savunması sırasında ya da resmi görevleri esnasında uğradıkları alçakça saldırılar sonucu yaralanan bu kişilere sahip çıkmak gerektiğini, onların sıkıntılarını gidermeyi ve yardımcı olmayı hedeflediklerini, gazilerin gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Başkan Can, “Karınca kararınca Tarsus Belediyesi Meclisinden karar getirdik, her bir gazimize 10 bin TL nakdi yardım yapalım diye karar aldık. Daha önceden de 68 tane şehit ailemize ücretsiz konut projesiyle ilgili Meclisimizden karar aldık, anahtarlarını dağıttık, tapuları çıktı, tapu dağıtım merasimini ilerleyen günlerde düzenleyeceğiz. Şehitlerimiz bizim namusumuz, gazilerimiz bizim onurumuzdur. Edirne’den Kars’a kadar bayrağımızın dalgalanmasına vesile olan, vatan için, millet için, bayrak için canlarını hiçe sayıp şehit olan veya sizler gibi gazi olan bütün herkesin yanındayız. Kurum olarak da düşünce olarak da Allah hepinizden razı olsun. Tarsus Belediyesi olarak kapımız da gönlümüz de sizlere her zaman sonuna açıktır” dedi.

Gazi Polis Memuru Mehmet Kurt, Başkan Can’a teşekkür ederken, “Tarsus Belediye Başkanımız sayın Şevket Can’a çok teşekkür ediyorum. Gazilerimiz olarak hiçbirimizi yalnız bırakmadı. Hastanede ve evimizde bizlere olan ziyaretlerini eksik etmedi. Allah razı olsun. Kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Gazi aileleri ise “Tarsus Belediye Başkanımızın yaptığı her şey ortada. Gazilerimize vermiş olduğu destek, ilgi, alaka çok büyük. Belediye başkanımıza bizi yalnız bırakmadığı için çok teşekkür ediyorum. Ankara’da yanımıza geldi, bizlere sahip çıktı, burada da ilgileniyorlar. Allah razı olsun. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin” ifadelerini kullandı. Başkan Can, gazi Mehmet Kurt’a ve diğer 3 gazinin ailelerine çekleri verdi.
 
Editör: Barış Köksal