Beraberinde eşi Emine Erdoğan ile birlikte uçakla Adana Şakirpaşa Havaalanı’na gelen Başbakan Erdoğan, buradan helikopterle Mersin’e geldi.
İki kobra helikopter de Erdoğan’ı taşıyan helikoptere eşlik etti. Helikopter, Mersin’e gelişinde önce oyunlar kapsamında yapılan tesisler üzerinde tur atarken, Başbakan Erdoğan, tesisleri havadan inceledi. Başbakanı taşıyan helikopter, daha sonra Polis Meslek Eğitim Merkezi’nin bahçesine indi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in eşlik ettiği Başbakan Erdoğan, buradan karayolu ile toplu açılış töreninin yapılacağı 7 bin 500 kişilik Servet Tazegül Spor Salonu’na geçti.
Başbakan Erdoğan, spor salonunda, 17. Akdeniz Oyunları kapsamında, yapımı 18 ay gibi kısa sürede tamamlanan aralarında 25 bin kişilik stadyum, 7 bin 500 kişilik Servet Tazegül Spor Salonu, 11 korttan oluşan tenis kompleksi, olimpik yüzme havuzu, atış poligonu, jimnastik salonunun da bulunduğu 54 spor tesisinin toplu açılışını gerçekleştirecek.
Öte yandan, Başbakan Erdoğan’ın gelişi dolayısıyla Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, aralarında Konya, Aksaray, Kahramanmaraş, Batman, Mardin, Nevşehir, Burdur, Yozgat, Gaziantep ve Mersin’in ilçelerinin de bulunduğu 14 ilden 380 personel kentte görev aldı.
Türkiye'de İzmir’den sonra 2. kez Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenecek olan Akdeniz Oyunları’nda, 24 ülkeden 32 branşta, yaklaşık 4 bin sporcu mücadele edecek. Yabancı konuklarla birlikte oyunlar boyunca Mersin’e 8 bin civarında konuğun gelmesi bekleniyor.
Editör: Barış Köksal