Erdem yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

Bayramlar, toplumsal hoşgörü ve dayanışmanın güçlendiği, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştiği, merhametin ve affetme duygularının had safhada hissedildiği, yetimlerin, öksüzlerin, gariplerin, güçsüzlerin, darda kalmışların güldüğü, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin sıklaştığı, millet bağının sağlamlaşıp, insanların birbirleriyle kenetlendiği günlerdir. Dostlukların hatırlanması, dargınlıkların giderilmesi, geleneklerimizin yaşatılması için büyük bir fırsattır.

Milletimizi güçlü kılan büyük medeniyet geleneğimizin, derin kültürel varlığımızın ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu, aynı zamanda bizim en büyük enerji kaynağımızdır. Bu dayanışma ruhu içerisinde bayram; kırılan kalpleri tekrar kazanmak, burkulan yürekleri yeniden onarmak için bir fırsat olmanın yanında; anlamak, anlaşmak, dinlemek ve dokunmak için de eşsiz bir imkân sunmaktadır.

Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en samimi şekilde hissetmemize vesile olan bu anlamlı günlerin tüm insanlığa barış, huzur, sağlık ve esenlik getirmesini temenni eder, tüm Mersinlilerin Kurban Bayramını kutlar, bayramların ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim

Editör: Barış Köksal