Baro Başkanı Er, Türkiye Barolar Birliği’nin (TBB), 13-14 Mayıs 2017 tarihlerinde Ankara’da yapılacak 34. olağan genel kurulu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 34. olağan genel kurulun avukatlık mesleğine, meslektaşlarına ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Er, genel kurul sonunda TBB’nin yeni başkanı, yönetim kurulu, disiplin kurulu ve denetleme kurulu üyelerinin belli olacağını belirtti.

Er, “Genel kurulda başkanlık için mevcut başkan Metin Feyzioğlu dışında şu ana kadar aday olduğunu açıklayan başka bir isim olmadı. Başkanlık seçimi ile birlikte genel kurul sonunda 10 asıl, 10 yedek üyeli yönetim kurulu, 7 asıl, 7 yedek üyeli disiplin kurulu ve 3 asıl, 3 yedek üyeli denetleme kurulu seçimi de yapılacak” ifadelerini kullandı.

Avukatlık mesleğinin içinde bulunduğu zor durumun tüm meslektaşları tarafından bilindiğini belirten Er, şöyle devam etti:

“Zorlu piyasa koşulları karşısında mesleğimiz günden güne kan kaybetmektedir. Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü için hizmet odaklı, fedakar ve etkin bir çalışma gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu anlamda yapılacak olan seçimlerin mesleğimize, meslektaşlarımıza, ülkemize hayırlı olmasını, mesleki sorunlarımızın çözüme kavuşturulduğu bir dönemin başlamasını temenni ediyorum.”

Yargının olmazsa olmazı savunmanın kutsal temsilcileri olan avukatların, maddi, manevi anlamda hak ettikleri refaha ve itibara kavuşturulmaları gerektiğini vurgulayan Er, bunun için de başta Avukatlık Yasasında değişiklikler olmak üzere acil gerekli yasal düzenlemelerin yapılması, Türkiye Barolar Birliği ve baroların da bu anlamda hizmet odaklı bir anlayışla gerekli çalışmaları yapması gerektiğini kaydetti.
 
Editör: Barış Köksal