Başkan Er:
 “Ülke meselelerine ilişkin görüşlerini kararlı bir şekilde dile getiriyoruz

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, Mersin Barosu’nun hizmet odaklı, meslektaşlarının sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yürüten, tüm meslektaşlarını birleştirici ve bütünleştirici anlayışla çalışan bir baro olduğunu belirterek, görevde oldukları 5 ayda birçok yeni uygulama ve hizmeti hayata geçirdiklerini söyledi. Mersin Barosu Başkanlığı Yönetimi, Avukatlar Haftası ve 5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Baro Lokali’nde gerçekleştirilen buluşmaya Mersin Barosu Başkanı Ali Er ev sahipliği yaptı.

“Baro Kart sistemini kaldırdık. Avukatlar için adliyeye ayrı bir giriş noktası oluşturduk”

Başkan Er, etkinlikte yaptığı konuşmada, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla yarın sabah saat 9.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenleyeceklerini ve Atatürk Anıtı’na çelenk sunacaklarını bilgisini verdi. Mersin Barosu olarak hizmet odaklı, meslektaşlarının sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yürüten, tüm meslektaşlarını birleştirici ve bütünleştirici anlayışla çalışan bir baro olduğunu her platformda ifade ettiklerini belirten Er, bu kapsamda göreve geldikleri 5 ayda yaptıkları çalışmaları anlattı. Yaptıkları ilk icraatın, avukatların yoğun iş temposu içerisinde işlerini yürütmelerine ciddi engel oluşturan Baro Kart sistemini kaldırmak olduğunu dile getiren Er, ayrıca Mersin Adliyesi’nin güneyindeki ana giriş kapısından sadece avukatların giriş yapabileceği ayrı bir giriş noktası oluşturulduğunu ifade etti.

“Cezaevi önüne mobese kamerası takıldı”

Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşmeleri sonucunda, avukatların, savcılık, ceza ve hukuk gibi adliye ön bürolarından evrak çıktılarını ücretsiz olarak alabilmelerin sağlandığını da aktaran Er, “Mersin Defterdarlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde, meslektaşlarımızdan CMK ödemelerine ilişkin ‘vergi borcu yoktur’ şeklinde belge istenilmesi uygulaması kaldırılmıştır. Adliye binası 5’inci katta bulunan baro balkonumuzda çay servisi hizmeti başlatılmıştır. Meslektaşlarımızın Mersin cezaevi önüne araçlarını park etmeleri esnasında, mal ve can güvenliğine yönelik gasp ve saldırılarla sık sık karşılaşması nedeniyle Mersin cezaevi önüne baromuzun girişimleri neticesinde mobese kamerası takılmış olup, cezaevi girişinin duvarına ve avukat otoparkı üzerine 24 saat mobese ile izlenildiğine ilişkin tabelalar asılmıştır. Mersin cezaevi avukat otoparkı da yeniden düzenlenerek faaliyete girmiştir” dedi. Mersin Barosu’na ait lokalin yeniden işletmeye açıldığını ve avukatların kullanımına sunulduğunu ifade eden Er, ayrıca tüm üyelerin konaklama, eğlence, hobi ve eğitim ihtiyaçlarını karşılayacakları bir sosyal tesis yapımı için çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

“Ülke meselelerine ilişkin görüşlerini kararlı bir şekilde dile getiriyoruz”

Mersin Barosu’nun, toplumu ve ülkeyi ilgilendiren güncel olaylarda görüşünü kamuoyu ile tarafsız şekilde paylaştığını vurgulayan Er, “Mersin Barosu, ülke meselelerine ilişkin görüşlerini kararlı bir şekilde dile getirmektedir. Mersin Barosu komisyonları ve merkezleri aktif ve başarılı çalışmalar sergilemekte, yeni kurulan birçok komisyon ve merkez ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Adliyede 4’üncü katta baromuzun ana birimlerinin olduğu yerde Cumhuriyet Başsavcılığı ile iyi iletişimimiz ve görüşmelerimiz neticesinde iki oda daha baromuza kazandırılmıştır. Avukatlarımıza hayırlı olsun. Aynı katta kütüphane yapımı için de çalışmalara başlanmıştır” diye konuştu .Er, baronun mali yönetiminin de profesyonelce ve şeffaf bir şekilde sağlandığını, baro kaynaklarının artık israf edilmediğini, doğru yerlerde ve isabetli olarak kullanıldığını söyledi.

“Kapımız sonuna kadar”

Tüm kurum ve kuruluşlar ile baronun saygınlığına yakışır şekilde kurumsal iletişim kurduklarını, öncesinde zayıf olan ilişkilerini kuvvetlendirerek, gerek kurum ve kuruluşlarla gerekse sivil toplum örgütleri ile iyi ilişkiler içerisine girdiklerini belirten Er, “Başkanlık makamına artık tüm meslektaşlarımız rahatça ulaşabilmekte, sorunlarını, görüşlerini rahatça ifade edebilmektedir. Basın mensuplarına, topluma, kurumlara, avukatlarımıza kapımızın sonuna kadar açık olduğunun bilinmesini isterim. Bu çalışmaları göreve geldiğimiz 5 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdik. Bundan sonraki günlerde de hizmet odaklı olarak birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyurmak isteriz” ifadelerini kullandı.
Baro Başkanı Er, 16 Nisan’da yapılacak referanduma ilişkin bir soru üzerine ise şu yanıtı verdi: “Referandumdan evet de çıksa hayır da çıksa Türkiye, birlik ve beraberliğini kesinlikle kaybetmeyecektir ve bozmayacaktır. Bu, avukatlar için de geçerli. İnşallah sağduyu olacaktır.”
 
Editör: Barış Köksal