Kurtuluş Mahallesi’nde balıkçıların yıllardır kullandığı ve yolların bozuk olması sebebiyle şikâyetçi oldukları Dalyan yolunun bakım ve onarımı, Silifke Belediyesi tarafından yapıldı. Mahalle sakinleri ve 200’e yakın balıkçı, belediye yetkililerine teşekkür etti.

Bozuk yol nedeniyle özellikle kış aylarında çamurdan geçilemeyecek durumda olan Dalyan yolu, ekiplerin yaptığı çalışmalar sayesinde sağlam bir zemine kavuştu. Ekipler, geçtiğimiz haftadan buyana devam eden kırsal köy içi yol çalışmaları kapsamında, vatandaşlardan gelen talepleri öncelikli olarak değerlendiriyor. Mahalle ziyaretleri sırasında balıkçıların sorunlarını dinleyen ve yolun yapımı için söz veren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, balıkçıların bu sorununu kısa sürede çözüme kavuşturdu.

Yaz aylarında toz, kış aylarında ise çamurdan geçilemeyecek durumda olan balıkçı yolunun stabilize kısmı tamamlandı. Balıkçılar, bu çalışmaların ardından yolun asfaltlanması için girişimlerde bulunacak.

Kurtuluş Mahallesi balıkçılarından Mustafa Can, "Silifke Belediyesi'ne çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. Buraları kış aylarında çamurdan çıkılamaz haldeydi. Kurtuluş, Sökün ve Çeltikçi mahalleleri olmak üzere 200’e yakın vatandaşımız, balıkçılık yaparak buradan geçimini sağlıyor. Bunun yanında şehir merkezi, diğer il ve ilçelerden bağlama limanı olarak burayı tercih eden birçok vatandaşımızda mevcut. Şuanda çok güzel çalışmalar yapılıyor. Yıllardır bu yolumuzun yapılması için girişimlerde bulunmuştuk. Değişik makam ve mevkilere resmi müracaatlar yapılmıştı fakat hiç biri gerçekleşmedi. Bu hizmetlerinden dolayı başta Sayın Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut’a ve ekibine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ise, balıkçılık sektörünün ilçeye önemli bir ekonomik girdi sağladığını belirterek, "Denizin bereketinden yararlanmamız için balıkçılarımızın daha iyi koşullarda çalışması ve belirlenen kurallara uyması gerekiyor. Silifke; tarım, turizm, sanayi ve balıkçılık konusunda her türlü sektörü içerisinde barındıran bir ilçe. Kurtuluş Mahallemizi ziyaretimiz esnasında yıllardır yaşadıkları yol sorununu dile getiren balıkçılarımızın, bu sorununu görmezden gelemezdik. İmkanlarımız dahilinde bir program hazırlayarak, yolumuzun stabilize çalışmasını tamamladık. Buradan geçimini balıkçılık yaparak sürdüren vatandaşlarımız artık ulaşımda sorun yaşamayacak. Halkımızın sorunlarını çözmek bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır" dedi.

Editör: Barış Köksal