Beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli ile birlikte fabrika binasında incelemelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kahveci’den bilgiler alarak üretim ile ilgili sorular sordu. 

İnşaat malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren Teknopanel’in, 2005 yılında Mersin’de kurulduğunu ifade eden Kahveci, ‘Teknopanel yalıtım ana başlığı altında sandviç panel ve EPS ürünlerinin üretimini, satışını ve ihracatını; Teknopanel sandviç panelleri, Deltapan, Teknopor EPS ürünleri ve Teknosistem mantolama sistemleri adıyla 4 farklı marka ile yapıyor. Kurulduğumuz günden bugüne yüzde 100 yerli sermayeyle uluslararası standartlarda sandviç panel ve EPS üretimi yapıyor, yeni yatırımlarımızla milli sermayeye daha da fazla katkı sağlıyoruz. Türkiye’den aldığımız güçle Türk ekonomisine destek olmaktan onur duyuyoruz” dedi.

“Üretim tesislerimizi toplamda 123.000 m2’ye çıkarttık”

İlk üretim tesislerinin 34.000 m2 alan üzerine kurulu ve bugün de hala genel merkez olan Mersin fabrikası olduğunu belirten Kahveci, yüksek standartlarda üretim yapma hedefiyle, 2013 yılında 35.000 m2 alana sahip Sakarya fabrikayı kurduklarını söyledi. Kahveci, İzmir’de 2016’da temellerini attıkları 46.000 m2’lik tesis ve 2018’de de İstanbul’da hayata geçilen 8.000 m2’lik yeni yatırımları ile büyüme stratejisini sürdürdüklerini ve üretim tesislerini toplamda 123.000 m2’ye çıkarttıklarını kaydetti.

Kahveci, Bakan Varank’ın üretim ve ihracat üzerine sorusu üzerine, Ar-Ge ekibinin ve yeni yatırımlarının yanı sıra, 13,5 milyon m2’lik sandviç panel ve 1,6 milyon m3’lük EPS üretim kapasitesiyle müşterilerinin ihtiyaçlarına en hızlı ve etkin çözümler ürettiklerini vurgulayarak,  ‘Avrupa, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika kıtalarında toplam 78 ülkeye yapıyoruz. Bu yıl 20 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirildi. 2019 yılı içerisinde hedeflenen ihracat rakamımız 30 milyon dolar’ dedi.

Fabrika binasında üretim hatlarını inceleyen ve çeşitli sorular soran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, daha sonra beraberindeki heyet ile tesisten ayrıldı.

Editör: Barış Köksal