Merkez Yenişehir ilçesi Kocavilayet Mahallesi'ndeki fidan dikim etkinliğine, Bakan Elvan'ın yanı sıra Vali Ali İhsan Su, eşi Zeliha Su, Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, şehit yakınları, il protokolü ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. 

Bin 500 kök zeytin fidanının dikildiği etkinlikte konuşan Bakan Elvan, Türk ordusunun Afrin’de bir destan yazdığını ve yazmaya da devam edeceğini belirterek, "Mehmetçiğimiz bu destanla Türk milletinin ve devletinin ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya göstermiştir" dedi. 

Sözlerine, terörle mücadelede kararlılık mesajı vererek devam eden Bakan Elvan, PKK, PYD, DEAŞ hangi terör örgütü varsa, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de açık ve şeffaf bir şekilde mücadelenin süreceğini kaydetti. 

80 milyon vatandaşın, Afrin'de milletin birliği ve bütünlüğü için mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin arkasında olduğunu ifade eden Elvan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin önemli kazanımları olan ve her zaman mazlumun yanında yer alan bir devlet olduğunun vurgularken, Türk milletinin vatanı için her şeyini feda edebilen bir millet olduğunu belirtti. 

Konuşmasının sonunda başta Afrin’de, Fırat Kalkanı’nda ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde şahadet mertebesine erişen şehitler olmak üzere tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Bakan Elvan, gazilere ise acil şifalar temennisinde bulundu. 

Editör: Barış Köksal