Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin proğramı kapsamında Gülnar ilçesinde aynı zamanda 100. yılını kutlayan, ‘14. Uluslararası Kültür, Badem ve Elma Buluşması‘na katıldı. 

Bakan Elvan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Gülnar için önemli ve anlamlı bir gün olduğunu belirterek, “Gülnarlılar, kaymakamımız, belediye başkanımız, siyasi partilerimizin temsilcileri, odalarımız, derneklerimiz ve tüm sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile gerçek bir dayanışma örneği göstererek ülke, millet, vatan, devlet ve bayrak sevgisinin çok güzel bir örneğini sergiliyorlar. Mustafa Kemal Atatürk, Mersin’e geldiğinde, 'Mersinliler, Mersin’e sahip çıkınız' demişti. Bu sıradan bir cümle değildir. Bu Gülnarlılar Gülnar’a sahip çıkınız, Türkiyeliler Türkiye’ye sahip çıkınız demektir. 7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı’da yaşadığımız ‘Yenikapı Ruhunu’ şu an burada, Gülnar’da yaşattığınızı görüyorum. Hangi siyasi partiden olursak olalım, yaklaşımımız ne olursa olsun hepimiz vatan, bayrak ve millet sevgisi ortak paydası etrafında buluşuyoruz. Kim ne yaparsa yapsın, Yüce Türk milleti bu ülkeyi asla böldürtmeyecektir" dedi.

“Bu vatan, bu devlet, bu millet, bu bayrak bizimdir ve sonsuza kadar bizim olarak kalacaktır"

Tek bir Türkiye olduğunu, bu topraklardan başka gidecek yerimiz olmadığını vurgulayan Elvan, "Bu vatan, bu devlet, bu millet bu bayrak bizimdir ve sonsuza kadar bizim olarak kalacaktır. Bizim bir tek ay yıldızlı al bayrağımız var, başka bayrağımız yok. Bizim 29 Ekim 1923’te kurulan, Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 büyük Türk devletini taşıyan, binlerce yıllık geleneği olan bir tek Türkiye Cumhuriyetimiz var, başka devletimiz yok. Bizim Mersin’den Sinop’a, Hakkari’den Çanakkale’ye, Edirne’den Kars’a canımızdan bile aziz bildiğimiz bir tek vatanımız var, başka vatanımız yok. Bizim ‘Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak’ diye başlayan bir İstiklal Marşımız var, başka bir İstiklal Marşımız yok. Bizim 79 milyonluk aziz ve yüce bir Türk milletimiz var, başka milletimiz yok" diye konuştu.

Bu coğrafyada yaşayan insanların, 'vatan, millet, bayrak dediğiniz zaman gerisi teferruattır' diyen bir anlayışa sahip olduğunu belirten Elvan, şöyle devam etti; "Bakınız tek bir yürek, bir bütün oldunuz. Düşünün 15 Temmuz akşamı o tankların önünde duran gençlerimiz, şehit olan kardeşlerimiz ki, o kardeşlerimizin Çanakkale’de, İstiklal harbinde şehit olan kardeşlerimizden bir farkı yoktur. Hep dediğimiz gibi, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez'. Ülkemizin değişik yörelerinde askerlik yapan, polis olan, kamu görevinde çalışan pek çok kardeşimiz bu vatan, bu bayrak, bu millet için şehit oldular. 15 Temmuz'daki yaklaşımın da işgalci güçlerin düşünce yapısından bir farkı yoktu. Onlar da kafalarına bu ülkeyi bölelim, işgal edelim düşüncesini yerleştirmişlerdi. Ama bu yüce millet, yani sizler demokrasi, bayrak, devlet, millet için buna izin vermediniz. Sizler her türlü hizmetin en iyisine layıksınız. Biz de size gece gündüz demeden hizmet etmek için varız. Biz bir ve beraber olursak, Gülnar olarak, Mersin olarak, Türkiye olarak daha güçlü oluruz. Ama her birimiz farklı bir şey söylersek, birimizin yaptığını diğerimiz yıkmaya kalkarsa o zaman büyüyemez ve güçlenemeyiz."

Vali Çakacak; “Bu meydanda Türkiye’nin küçük bir örneğini görüyoruz”

Mersin Valisi Özdemir Çakacak ise şu an bu meydanda Türkiye’nin küçük bir örneğinin ortaya çıktığını kaydederek, "Kaymakamımızın moderatörlüğünde Gülnar’ın tüm dinamikleri birleşmiş ve ilçemizin 100. Yıl buluşmalarında tek vücut olarak böyle güzel bir etkinlik düzenlemişler. İşte bu birlik ve beraberlik Türkiye’dir. Bizim yüce milletimizin güzel insanları, farklı renkleri kültür zenginliği olarak kabul edip, yüzyıllardır bir arada kardeşçe yaşamış, birlik ve beraberliklerinin bozulmasına asla izin vermemişlerdir. Çünkü biz biriz, beraberiz, hep birlikte Türkiye’yiz” İfadelerini kullandı.

Milletimizin tarih boyunca birçok badirelerden geçtiğini hatırtalanÇakacak, "Milletimiz tüm zorluklara rağmen 16 büyük devlet kurmuştur. Gittiği yere daima insanlık ve adalet götürmüştür. Halen dünyanın neresinde olursa olsun zorda, darda kalan mazlumlar her şartta ve koşulda Türk insanından yardım göreceğini çok iyi biliyor. Çoğunlukla şahit olduğumuz gibi, dünyanın neresinde bir afet olursa ilk ulaşan ekipler çoğu zaman Türk arama kurtarma ekipleri oluyor. Mazlumlara yardım ederken din, dil ırk farklılıklarını gözetmeden sadece insan oldukları ve yardıma ihtiyaç duydukları için milletçe yardım elimizi uzatıyoruz" diye konuştu.

Cumhuriyetimizin türlü zorluklar ve imkansızlıklar içerisinde milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları üzerine kurulduğunu belirten Çakacak, konuşmasını şöyle tamamladı; "Çanakkale’de Vanlısı, Edirnelisi, Karslısı, Mersinlisi ülkemizin dört bir yanından gelen tüm kahramanlar kucak kucağa yatıyorlar. O kahramanlar zamanında birliğin ve beraberliğin, kardeşliğin gücünü tüm dünyaya gösterdiler. 15 Temmuz akşamı da yüce milletimiz sahip olduğu bu büyük Çanakkale ruhuyla, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimizi meydanlara davet etmesiyle birlikte, ellerinde sadece Türk bayrakları ile tankların, uçakların, helikopterlerin karşısına dikildi. Tüm dünyaya, içerideki ve dışarıdaki hainlere bu yüce milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğinin gücünü bir kere daha gösterdiler. İşte bu Çanakkale ruhu milletimizde var olduğu sürece bizim başımızı hiçbir güç öne eğemez. Kimse bizim birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozamaz." Gülnarlıların yoğun ilgisiyle ve sevgisiyle karşılaşan Bakan Elvan ve Vali Çakacak, Kültür Merkezi girişindeki ülke genelinden birçok sanatçının resimlerinin bulunduğu sergiyi de ziyaret ettikten sonra muhtarlarla bir araya geldi.
Editör: Barış Köksal