Referandum çalışmaları kapsamında Mersin'de bulunan Bakan Elvan, merkez Akdeniz ilçesi Karaduvar Mahallesi'nde faaliyet gösteren Akyürek Techology'i ziyaret etti. Fabrikayı gezerek bilgi alan Elvan, işçilerle de sohbet etti. Akyürek Techology'nin Mersin için, ülkesi için ve milleti için çalışan insanların ortaya koyduğu büyük bir tesis olduğunu belirten Elvan, "400 kardeşimiz buradan ekmek yiyor. Akyürek geçtiğimiz yıl 16 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdi. 2018 yılında hedef ise 30 milyon dolar. Fabrikayı gezdim. Gerçekten işçilerimizle, mühendislerimizle, fabrika sahipleri ile gurur duydum. Ben buradan bir kez daha Türkiye'nin çığır açmasına öncülük eden Akyürek ailesine teşekkür ediyorum. Zaman içerisinde burada çalışan 400 kişiyi ben inanıyorum ki, 4 bin kişiye çıkaracaksınız. Bu güç, bu yetenek ve bu azim sizde olduğu sürece yapamayacağınız hiçbir şey yok. Bu inanmışlık bizleri daha da ileriye taşıyacaktır" dedi.

Akyürek Techology yönetim kurulu üyesi Gül Akyürek ise Bakan Elvan'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "45. yıllını kutlamaya hazırlandığımız şirketimiz, kuru gıda işleme makineleri sektöründe Türkiye’deki en yüksek üretim kapasitesine sahip şirket olmakla beraber, dünyada aynı ürün gurubunu üreten rakipleri arasında ilk 5 şirketten biridir. Bir Türk şirketi olarak gururla bahsetmek isterim ki, 50’yi aşkın makine modeliyle, ürün yelpazemizin çeşitliliği göz önüne alındığı takdirde, dünyada ilk ve tek olma özelliği taşımaktayız. Tam 75 ülkeye ihracat yapıyoruz. Rusya, Ukrayna, İspanya, Bulgaristan ve Etiyopya’da bulunan şirketlerimiz ve yedek parça depolarımızın yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri, Cezayir, Hindistan, Özbekistan, Peru, İtalya, Romanya, Nijerya ve Sudan’da temsilciliklerimizle hizmet veriyoruz" diye konuştu.

Amaçlarının, Türk teknolojisini dünyaya tanıtıp, ülke ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu ifade eden Akyürek, "2023 hedefine ulaşmak için var gücümüzle Ar-Ge'ye yatırımlara ve ihracata devam ediyoruz. 2017 yılına yeni Ar-Ge projemizin yatırım heyecanıyla girdik. Heyecanlı ve azimliyiz. Çünkü, Türkiye’de ilk defa imalatına başlanan 'yapraklı ürün işleme ve makaron üretimi' makinelerini, üstelik dünyada yalnızca 3 fabrika tarafından üretilen, bu özel ürünlerin 4. üreticisi olarak, bizler ülkemizi temsil etmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Türkiye’de ilk defa patentine başvurulan bu makine grubu için, bu yılın sonuna kadar tamamlanacak 15 milyon liralık yatırımla, 2016 yılında 16 milyon dolar olan ihracat hacmimizi, 2018 yılında 30 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Ziyaret kapsamında Akyürek Techology Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akyürek, Bakan Lütfi Elvan'a plaket takdim etti.
 
Editör: Barış Köksal