Ziyarete Tatar-Türk Derneği Başkanı ve Kazan Devlet Üniversitesi Felsefe Bölümü öğretim görevlisi doçent doktor Firdevs Devbas, Aznakay ilçe Yürütme Kurulu Başkanı Aydar Şamsutdinov ile alternatif tıp uzmanı ve Aznakay Sağlık Merkezi Sanatoryum’un sahibi Rüstam Davletşin katıldı. Başkan Kocamaz ile sohbet eden Aznakay heyeti, 2 gündür Mersin’de olduklarını, tarihi ve kültürel yerleri Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen görevlilerle beraber gezdiklerini, aynı zamanda da Mersin’e her geldiklerinde Mersin’in değişerek güzelleştiğini gözlemlediklerini aktardılar.

Soli Pompeiopolis, sahiller ve Özgecan Meydanı gibi Mersin’in çeşitli yerlerini gezen ve yerinde inceleme fırsatı bulan misafirler, Mersin’de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Mersin ve Tataristan arasındaki ilişkilerin daha da yukarıya çıkacağını belirten misafirler, Başkan Kocamaz’ı Aznakay’a davet ettiler.

Başkan Kocamaz da Aznakay’a gitmek, onların misafiri olmak istediklerini belirtirken, kendilerini Mersin’de ağırlamaktan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi.
Kardeş şehir Aznakay’dan gelen misafirler, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yöresel objelerden oluşan hediyelerini takdim ettiler.
 
Editör: Barış Köksal