CHP Milletvekili Atıcı, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmalarını değerlendirdi. Mersin’deki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve Cumhuriyet Gazetesi okurlarının da katıldığı toplantıda, Dündar ve Gül tutuklanmalarına tepki gösteren Atıcı, dünyanın çeşitli ülkelerinde basın susturulduğunda zulmün kazandığını hep gördüklerini söyledi. “Dün de Can Dündar ve Erdem Gül ile birlikte özgürlüğümüzün tutuklandığını yüreğimizde hissettik” diyen Atıcı, özgürlüğü hapsettirmeyeceklerini söyledi.

“YARGILANMASI GEREKENLER SUÇU İŞLEYENLERDİR, YAZANLAR DEĞİLDİR”

“Can Dündar’ın deyimiyle yargılanması gerekenler, suçu işleyenlerdir, yazanlar değildir” ifadelerini kullanan Atıcı, şöyle devam etti: 
“Can Dündar ve Erdem Gül neden tutuklandılar? Komşunun savaşına benzinle gidildiğini ispatlayıp haber yaptıkları ve birilerinin suçunu ortaya çıkardıkları için tutuklandılar. MİT TIR’larında insani yardım malzemesi değil, silah olduğunu gösterdikleri için tutuklandılar. Halkın bilgi alma hakkını savundukları için tutuklandılar. Bu dik ve onurlu duruşları başta gazeteciler olmak üzere hepimize örnek olacaktır.”
Can Dündar ve Erdem Gül’ün casusluk ve terör örgütüne yardımla suçlandıklarına dikkat çeken Atıcı, bu suçlamaların intikam almak için uydurulan bir kılıf olduğunu iddia etti. Dündar ve Erdem’in yaptıkları tek şeyin gazetecilik olduğunu vurgulayan Atıcı, “Erdem Gül ve Can Dündar ülkesini seven, insanları seven ve mesleklerine aşık gazetecilerdir. Yıllardır giderek artan baskı, en üst dizeyde pervasızca, tehditle ve hukuk yoluyla uygulanmıştır. Bu bir hukuk katliamıdır. Maalesef hukuk bu şekilde ayaklar altına alınmış ve halkın hukuka, adalete güveni bir kez daha sarsılmıştır” diye konuştu.

“TOPLUMUN IŞIĞINI SÖNDÜRMELERİNE ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Gücü elinde tutmak ve iktidarı sürdürmek uğruna uygulanan yönetsel, dinsel, eğitsel baskıların, zorbalıkların ve dayatmaların karanlığı içinde, gazetecilerin yaptığı işin topluma bir ışık olduğunun altını çizen Atıcı, “Toplumun bu ışığını söndürmek istiyorlar. Söndürmelerine asla izin vermeyeceğiz. Bugünkü zihniyet farklı düşünenleri, onları deşifre edenleri, önce hedefe koymakta sonra da hukuk eliyle operasyon yapmaktadır. Ergenekon, Balyoz ve benzer diğer davalarda bunları gördük ve yaşadık. Amaçları korku salarak fakirliği, zulmü, soygunları ve savaş sorumlularını gizlemektir. Savaşı barış, cahilliği güç olarak kabul ettirmelerine izin vermeyeceğiz. Düşünmeyi suç haline getirmelerine izin vermeyeceğiz. Gazetecileri korkutup, sindirmelerine izin vermeyeceğiz. Özgürlüğümüzü hapsettirmeyeceğiz. Can Dündar ve Erdem Gül onurumuzdur, öyle de olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal