CHP Akdeniz İlçe Başkanı Mustafa Sekendur ve bir grup partilinin eşlik ettiği Milletvekili Atıcı, Birlik Başkanı Talat Dinçer ile Birlik Yöneticileri Nesil Aydın, Ömer Şahbudak, Yavuz Selim Madenli ile Oda Başkanları Reşat Kıvılcım, Ali Cin, Bora Tugay ve Mehmet Kabadayı tarafından karşılandı.

Ziyarette, Atıcı’ya esnaf ve sanatkarların sorun ve beklentileri hakkında kısa bilgi aktaran Birlik Başkanı Dinçer, hükümetin yeni nesil yazar kasa kullanımını bir yıl ertelemesi ile çalışan emekli esnaftan yapılan yüzde 10 destek primi kesintisini kaldırılmasını sevinçle karşıladıklarını söyledi. Yeni yılla birlikte kendi primini kendi cebinden ödeyen bir kesim olan 4-b kapsamındaki (devredilen Bağ-Kur) sigortalıların primlerinde yılbaşı sonrası yaşanan astronomik artışa dikkat çeken Dinçer, “Bugün taban prim 350 liralardan 580 liraya çıkarıldı. Birçok esnafımızın son bir yıldır bölgemiz piyasalarındaki durağan ekonomiden kaynaklı bunu ödemeye gücü yok. Beklentimiz, bugün asgari ücrette yaşanan artışla birlikte hükümetimiz 4-a kapsamındaki (devredilen SSK) sigortalıların çalıştıkları işverene tanınan 100 liralık destek priminin esnafımıza da yansıtılması ve primlerde gerçekleştirilen artışın üçte birinin hükümetçe karşılanması” dedi.

Dinçer, prim borçlu esnafın sağlık hizmetlerinden de yararlanamadığını sözlerine ekledi.

Atıcı da esnaf ve sanatkarların halkın içinde halkla el ele olduğunu belirterek, “Esnafımız, örgütlü ve çok güçlü bir kuruluş ve ülkemizin temel taşı konumunda. Sizlerden beklentimiz, bu gücü doğru kullanmanız. İyiyi alkışlayın ama kötüye karşı gelin. Bahsedilen prim konusunu meclise taşıyacağım. Bizler biliyoruz ki, esnafımız iş yapamıyor, primini ödeyemiyor ve emekli maaşlarında adaletsizlik hakim. Hükümetin bu konulara sosyal devlet penceresinden bakarak çözüme kavuşturmasını beklemek her kesimin hakkı” diye konuştu.

Atıcı, Başbakan Yardımcısı olan Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ın Mersin için verdiği sözleri yerine getirmesinin takipçisi olacağını da söyledi.
Editör: Barış Köksal