Mersin Barosu Silifke Temsilcisi Av. Gürhan Dölek, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Kuruluşundan bugüne kadar baromuza hizmet eden ilk baro başkanımız Av. Hüseyin Avni Bey ve tüm baro başkanlarımıza, yönetim kurulu, denetleme kurulu ve disiplin kurulu başkan ve üyelerine, barolar birliği delegelerine şükranlarımı sunuyorum. Mesleğin ve meslektaşların sorunlarının çözümü yanında ülkemizde hukukun üstünlüğü ilkesinin yerleşmesi, temel hak ve özgürlüklerin sağlanması ve adaletin tecellisi için çalışan baromuzun 92. yaşını kutluyor, meslektaşlarımıza, hukuk camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Mersin Barosu’nun kuruluşunun 92. yaş gününü kutlayan Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü‘de yaptığı konuşmasında, “Yargılama faaliyetinin üç önemli ayağı var. İddia, savunma ve mahkeme kısmı oluyor. Biz bunu çok önemsiyoruz. Biz aynı yargılama faaliyetinde birlikte çalışan ve birlikte bir anlamda adalet hizmetinin etkin şekilde sunulmasına katkı sunan arkadaşlar olarak görüyoruz. Bu kapsamda 1 Aralık 1924 tarihinde kurulan Mersin Barosu’nun kuruluş yıldönümü kapsamında da hepinize çok teşekkür ediyor, gününüzü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mersin Barosu Silifke Temsilcisi Av. Gürhan Dölek, Başsavcı Mehmet Köklü, Ağır Ceza Reisi Rifat Yıldız ve Akukatlar hep birlikte 92.ci yaş günü pastası kestiler.
Editör: Barış Köksal