Mersin’de kurulu Arbel A.Ş.’den yapılan yazılı açıklamaya göre, AB Eğitim ve Gençlik Programlar Merkezi Başkanlığı, Erasmus Gençlik Projeleri kapsamında ‘Zaman Makinesi’ adlı proje Mersin’de hayata geçirildi. Türk Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen ve Gülcan Kavaklı’nın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen projeye Polonya, İtalya, Litvanya ve İspanya’dan 25 öğrenci katıldı. Kültür çeşitliliği ve kültürün zaman içindeki değişimini konu alan projeye Arbella Makarna tesisleri de ev sahipliği yaptı.

Projenin ‘Yemek ve Sofra Kültürü‘ oturumuna ev sahipliği yapan Arbella tesislerinde, gençlere Türk yemek kültürü ve sofra gelenekleri hakkında eğlenceli sunumlar yapıldı. Türk mutfağının zenginliği ve sofrada bir arada yemek yeme kültürünün önemine değinilen sunumda, Türk makarna sektörü hakkında da bilgi verildi.

Arbella Makarna Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Arslan Hazar, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, ülkeler arası sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmek, ülke tanıtımına katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen bu tür projelere destek vermekten mutluluk duyduklarını belirtti. Arbel grup şirketlerinin 100’den fazla ülkeye bakliyat ve ihracat gerçekleştirdiğine dikkat çeken Hazar, “Dünya ülkelerinde yaşanan siyasi, ekonomik ve kültürel tüm gelişimleri yakından takip etmekte, gelişmelere yönelik öngörülerimizle planlamamızı yapmaktayız. İçinde bulunduğumuz sektör ve ihracat yaptığımız ülke çeşitliliğinin fazla olması nedeniyle ülkelerin yemek kültürü bizler için önemlidir. Dünyanın farklı yerlerinde farklı inanışlara, damak tadına ve yaşam biçimine sahip tüketicilerimiz bulunmakta. Zaman zaman bu ülkelerden misafirlerimizi tesislerimizde ağırlamaktayız. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayabilmek için ülkeleri ve kültürleri hakkında olabildiğince fazla bilgiye sahip olmamız gerekmekte. Bizler de faklı ülkelere ziyaretler gerçekleştirmekteyiz. Gelenek ve göreneklerini, yemek kültürlerini bilmemiz iletişimimizi doğru yapabilmemiz açısından çok önemli” dedi.

Bu projenin, Türkiye’yi tanıtma ve gençler aracılığıyla zaman içindeki değişimleri gözlemleme adına önemli olduğunu vurgulayan Hazar, “Türk mutfağını tanıtma, tattırma imkanı bulduk. Beğenilerini görmek bizleri grup ve ülkemiz adına mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal