Mersin’in Demokrasi Kuşağı Projesi çerçevesinde kente gelen Avrupa Konseyi Temsilcileri İzleme ve Değerlendirme Uzmanı Malcolm Cox ve Proje Asistanı Filiz Karanfil, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül’ü makamında ziyaret etti. Ziyarette, 40 farklı ülkeden gelen 40 farklı proje içerisinde Demokrasi Kuşağı Projesi’nin birincilik kazandığını dile getiren Cox, “Projenin uygulandığı okulları tebrik etmek istiyorum. Bu faaliyetleri onlar gerçekleştirdi. Bütün bu çabaları oldukça kıymetli görüyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gül ise projenin uygulanma aşamasında en ufak bir sorunla karşılaşılmaması için ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini ifade etti. Mersin’in sadece bu projede değil, bütün projelerde başarılı çalışmalar yürüttüğünü vurgulayan Gül, “Avrupa Birliği Projelerinde bu yıl Türkiye üçüncüsü olduk. Projelerimizle Guinness Rekorlar kitabına girdik. Toplam Kalite Yönetimi’nde yine Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Türkiye birincisi olduk” diye konuştu.

Pilot okullarda yapılan çalışmaların ele alındığı ziyarette, Demokrasi Kuşağı adıyla anılan Demokratik Vatandaşlık ve İnsan Hakları Projesi ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Editör: Barış Köksal