Mersin'de eski eşi Nida Nur Yıldız'ın (30) cep telefonu kamerasıyla çektiği özel görüntülerini arkadaşlarına gönderdiği iddia edilen Burak E.'nin (43) yargılanmasına devam edildi.
Mersin 10. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya eski koca Burak E., müşteki Nida Nur Yıldız, taraf avukatları ve tanıklar katıldı. Burak E., eski eşinin kendisinden yüklü miktarda para istediğini ve bu yüzden kendisine dava açtığını iddia etti.

Nida Nur Yıldız da eski eşinin hakkında söylediği iddiaları yalanlarken, şahsın en ağır cezayı almasını talep etti.

Duruşmada konuşan tanıklar ise farklı ifadeler verirken, hakimin sorduğu sorulara da farklı farklı cevaplar verdi.

Mahkeme hakimi, 'tek bir eylemle özel hayatın gizliliğini ihlal' ile 'kişisel verilerin hukuka aykırı bir şekilde yayılması' suçundan sanık Burak E.'ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Ayrıca hakim, duruşmada yalancı tanıklık yaptıkları iddiasıyla V.Ü., A.A. ve S.Ç. hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Nida Nur Yıldız’ ın avukatı Sahra Düzgün Tucel, Kadına karşı şiddetle çok yönlü mücadelenin devam ettiği bu günlerde, dosya kapsamında sanığın üzerine atılı eylemi gerçekleştirdiği savcılık mutalaası akabinde verilen mahkeme kararı ile belirlenmiştir. Sanık hakkında Özel hayatın gizliliği ne ihlal suçundan cezalandırılmasına karar verilmiş olup Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı mütalasında duruşmada dinlenen üç tanık hakkında da yalan tanıklıktan suç duyurusunda bulunulması  gerektiğine karar vermiştir. Müvekkilimiz cinsel bir hedef haline getirilmeye çalışılmış, en özeli yine kendisini tanıyan erkeklerle paylaşılmıştır. Mahkemece verilen karar iki yıl altı ay hapis cezasıdır kararın kesinleşme sürecini takip edeceğiz.

Editör: Barış Köksal