Gökalp yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

"Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet’in ilanı Türk milletinin, tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile yapılan Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığı, tarihindeki en büyük zaferidir. Bu anlamda Cumhuriyet, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden var oluşunun adıdır. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “en büyük eserim” dediği Cumhuriyet, geleceğimizin de en büyük güvencesidir.

Dört bir yanından kuşatılan bu millet adeta küllerinden doğmuş ve destansı zaferler ile dünyanın karşısına dikilmiştir. Nihayetinde özgürlüğü, hürriyeti ve bağımsızlığı için kanıyla, canıyla mücadele eden milletimiz “Cumhuriyet”in ilanıyla beraber aydınlık geleceğe yeni bir sayfa açmıştır. Bizlere de Ata’mızdan, ecdatlarımızdan aldığımız bu eşsiz emaneti layıkıyla taşımak ve yüceltmek düşmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyor, tüm milletimizin “Cumhuriyet Bayramı”nı en içten duygularımla kutluyorum"

Editör: Barış Köksal