Mersin Olimpik Cimnastik Salonu'nda yapılan açılışa, Mersin Vali Yardımcısı Cemal Yıldızer, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları mini bir gösteri yaptı.

2016 Yaz Olimpiyatları öncesi son resmi müsabaka olma özelliği taşıyan şampiyonada, Türkiye başta olmak üzere Avusturya, Azerbaycan, Kolombiya, Hong-Kong, İran, Ürdün ve Özbekistan birincilik için ter dökecek.

Çelen: "Çok ciddi çaba sar ettik"

Açılışta konuşan Cimnastik Federasyon Başkanı Suat Çelen, yarışmaya ilk etapta 22 ülkenin kayıt yaptırdığını ancak İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı neticesinde 8 ülke sporcusu ve 4 ülkeden gelen tarafsız hakemler ile organizasyonun yapılacağını söyledi. Çelen, dünya kupasında 15 kadın, 9 erkek sporcunun yarışacağını da sözlerine ekledi.
Bu organizasyon için çok ciddi çaba sarf ettiklerini vurgulayan Çelen, "İlk etapta ülkemize böyle bir organizasyonun kazandırılması, sonrasında ise en iyi şekilde organizasyonun yapabilmesi için çalışmalar yaklaşık bir yıl önceden başlatılmıştır. FIG tarafından alınan karara göre 2020 Olimpiyat Oyunları için kota alacak sporcuların belirlenmesinde dünya kupalarının belirleyici olacak olmasının, ülkemizde böyle bir müsabaka organize edilmesinin önemini ortaya koymaktadır. Son zamanlarda meydana gelen terör olayları bu tür etkinliklere katılacak ülkeleri de etkilemektedir. Federasyonumuz her uluslararası ortamda ve fırsatta ülkemiz ile ilgili endişeleri gidermek için çaba sarf etmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından başlayan ilk gün müsabakaları sonucunda, erkekler zemin egzersiz de milli sporcularımızdan Ahmet Önder birinci, Ferhat Arıcan ikinci, Kolombiya'nın sporcusu Calco Moreno Jossimar Orlanda üçüncü oldu. Erkekler kuplu beygir kategorisinde ise Kolombiyalı sporcu Calco Moreno Jossimar Orlando birinci, milli sporcu Ferhat Arıcan ikinci, Ürdünlü sporcu Alsqour Adham üçüncü oldu. Erkekler halka yarışmasında da yine milli sporcular İbrahim Çolak birinci, Yunus Emre Gündoğdu ikinci, Ürdünlü sporcu Alhmood Majdi üçüncü oldu. Kadınlar vault kategorisinda Avusturya'nın sporcusu Ecker Lisa birinci, Demet Mutlu ikinci, Kolombiyalı Escobar Gomez Catalina Elena üçüncü oldu. Günün son yarışması olan kadınlar uneven bars da ise Demet Mutlu birinci, Avusturyalı Lisa Ecker ikinci, Özbekistan sporcusu Oksana Chusositiha üçüncü oldu.
Editör: Barış Köksal