Çocuklu aileler için birbirinden farklı şekil ve ebatlarda makarna üreten Arbella, çocukların bu ürünlerle kolyeler, boyamalar ve yapıştırmalar yapmalarına da olanak sağladı. 

Arbella Makarna, çocukların hem fiziksel hem ruhsal açlıklarını gidermek amacıyla çocuklu aileler için yeni makarna çeşitleri üreterek piyasaya sundu. Arbella Makarna Yönetim Kurulu Üyesi Gülçin Arslan Hazar, yazılı bir açıklama yaparak, tüm gün okulda fiziksel ve zihinsel enerji harcayarak eve aç gelen çocukların bir ihtiyacının da ruhsal olarak da doyurulmaları olduğunu belirtti. Bu açlığın doğru besinler ile doyurulması için makarnanın en sağlıklı ve eğlenceli yiyecek olduğunu vurgulayan Hazar, ’Birlikten sağlık doğar’ sloganıyla çocuklu ailelere yönelik ürettikleri ürünlerle çocukların gelişimine katkı sunduklarını kaydetti.

“MAKARNA, ÇOCUKLAR İÇİN EN SAĞLIKLI BESİNLERDEN BİRİ”

Zihinsel ve bedensel olarak gelişmek için ekstra enerjiye ihtiyaç duyan çocukların en büyük ihtiyacının karbonhidratlar olduğunu dile getiren Hazar, beynin kendisine enerji kaynağı olarak sadece karbonhidratları kullandığını ifade etti. Hazar, gerekli seviyede karbonhidrat alınmazsa kan-beyin bariyerinden enerji geçişinin yavaşladığına, bunun sonucunda da çocuklarda odaklanma ve konsantrasyonda güçlük yaşandığına dikkat çekti. Çocukların okuldan aç geldiklerinde tercih edebilecekleri en sağlıklı karbonhidrat içeren besinlerden birinin makarna olduğunu vurgulayan Hazar, “Doğru hazırlandığında ve doğru besinlerle birlikte servis edildiğinde makarna hem iyi bir enerji kaynağı hem de içerdiği zengin B vitaminleri ile metabolizmalarının düzgün çalışması ve sinir sistemleri ile oldukça faydalıdır. Makarna gibi karbonhidratlar glikoz içerir, bu da beyin ve kaslar için önemli bir yakıttır. Peynir, yoğurt, tavuk parçaları, minik köfteler ve ton balığı gibi protein kaynağı ile birlikte servis edildiğinde küçük gurmelerin en önemli ikinci enerji kaynağını da vermiş oluruz” dedi.

“MAKARNA SAĞLIKLI, EĞLENCELİ VE GELİŞTİRİCİ”

Çocuklu aileler için özel ürünler ürettiklerini belirten Hazar, beraber bir şeyler üretmenin çocuk ve ebeveyn arasındaki ilişkinin gelişimine de katkı sunduğunun altını çizdi. Hazar, “Arbella Makarna çocukların doğru beslenmelerine katkı sunarken, ürettiği birbirinden farklı şekil ve ebattaki makarnalarla ruhsal beslenmelerine de olanak yaratmakta. Günümüz şartlarında çocuklarla beraber geçirilen zamanlarımız az. Makarna ile çocuklarımızı sağlıklı beslerken, eğlenceli ortak paylaşımlarımız da olabilir. Bu paylaşımlar sırasında onların matematik ve el becerilerine, dil gelişimlerine de katkı sunabiliriz. Gerekli malzemeleri listelemek, miktarları ayarlamak, tarife göre sırasıyla malzemeleri harmanlamak planlama ve organizasyon becerilerini geliştirmeye de katkı sunmakta” ifadelerini kullandı.

Arbella olarak çocuklu ailelere yönelik okyanus, uzay, spor, sevimli rakamlar serisi ve sebze katkılı makarnalar ürettikleri bilgisini veren Hazar, şöyle devam etti: “Çocuk ürünlerimiz sebze katkısı ile sağlıklı olduğu kadar eğlenceli de. Sebze katkılı midye ve penne çeşitlerimizle de ailelerimize Türkiye’de raflarda yer alan standart makarnalardan daha küçük ebatta makarna sunuyoruz. Eğlenceli ve sağlıklı bu ürün grubumuz istendiğinde rengarenk çorbalar yapmak için de rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu ürünlerimizle kolyeler, boyamalar, yapıştırmalar da yaparak çocuğunuzla renkli ve eğitici zamanlar geçirebilirsiniz.”
Editör: Barış Köksal