Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Yönetim Kurulu Üyemiz Hasan Yıldırım, Cidde Başkonsolosu Akif Menevşe ve Arap iş dünyası heyeti katılım sağladı.

Arap İş Dünyası Heyetine MTOSB tanıtım filmi izletilmesinin ardından konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, “Öncelikle 1. Türk – Arap Ekonomi Zirvesinin gerçekleştirilmesinde büyük pay sahibi Kalkınma Bakanımız sayın Lütfi Elvan’a, Mersin Valimiz sayın Ali İhsan Su,  Türk Arap İşadamları Derneği ve Çukurova Kalkınma Ajansı’na, Türk-Arap ilişkilerinin gelişmesine yapmış olduğu katkılardan dolayı Mersin Sanayicisi adına şükranlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Tekli “Türkiye, bulunduğu jeopolitik konumu ile tarihi, kültürel ve sosyal alanlardaki pozisyonu, Türk ve Arap dünyasını birbirine yakın kılmaktadır. İşte bu sebeple Arap dünyası ile karşılıklı saygı, sevgi ve diyaloğa dayanan ilişkilerimiz her alanda tatmin edici düzeyde olduğu gibi sanayi dünyamızda da memnuniyetle karşılanmakta ve sanayicimiz, Arap coğrafyasında barış, istikrar ve refahın egemen olması için yürütülen çabalara güçlü ve aktif destek vermektedir” dedi.

MTOSB  Başkanı Tekli, “Bu çerçevede Arap ülkeleriyle Türkiye arasındaki mevcut ilişkilerin ve işbirliğinin yapısal temelde güçlendirilmesi sanayimiz içinde büyük önem taşımaktadır. Mersin Organize Sanayi Bölgesi gerek konumu, gerekse potansiyeli bakımından her türlü üretim faaliyetinin yapılmasına çok elverişli bir bölgede bulunmakta. Tanıtım videomuzda da gördüğünüz üzere, karşılıklı ticaretimizi arttırmak için her türlü olanağa sahibiz. Çünkü biz inanıyoruz ki, ticaret arttıkça zenginlik artar, zenginlik arttıkça ve paylaşıldıkça huzur iklimi doğar. Arap dünyası ile olan yatırım ortamını daha da arttırarak,  bütün deneyimlerimizi, biz Mersin Sanayicisi olarak paylaşmaya hazırız.” diye belirtti.

Konuşmasının ardından iş adamlarının sorularını yanıtlayan Başkan Tekli,  3. Organize Sanayi Bölgesi, Güneş Enerji Santralleri, MTOSB'deki yatırım olanakları, MTOSB'de üretim yapmanın avantajları gibi konularda iş adamlarına bilgi verdi.

Editör: Barış Köksal