Mersin Barosu Başkanı Antmen, Suriye’de devam eden savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve konteyner kentlerde kalan sığınmacıların durumu ile sınır bölgesinde yaşananları ve terör örgütü IŞİD tarafından Suriye'nin Kobani kentine yapılan saldırıları incelemek üzere Adana, Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa barolarının başkanları ile birlikte gerçekleştirdikleri ziyarete ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Geçen hafta yaptıkları ziyaret çerçevesinde, Adana Barosu Başkanı Gazi Mengücek Çıtırık, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Gaziantep Barosu Başkanı Bektaş Şarklı ve Mersin Barosu Saymanı İlkay Şahin ile önce Şanlıurfa Barosu’nu ziyaret ettiklerini ifade eden Antmen, ardından Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe eşliğinde Suruç Belediye Başkanlığı, Devlet Hastanesi ve Kaymakamlığı’nı ziyaret ettiklerini aktardı.

Daha sonra ise Suriye-Kobani sınırı ve konteyner kentlere ziyaretlerde bulunarak incelemeler yaptıklarını anlatan Antmen, ziyaret ve incelemelerde savaşın acı yüzüne, evini terk etmek zorunda kalanların ama en çok çocukların dramına şahit olduklarını vurguladı. Antmen, “Gittik, gördük, kahrolduk. İşte bu tabloya karşı savaşa hayır diyoruz. Suriye bataklığında macera aramak hem orası hem burası için cinayettir. IŞİD ile mücadele edilecekse bunun izahı vardır, yoksa koridor oluşumuna engel olma adına yapılacak her müdahale insanlığa karşı suçtur” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal